Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Διάψευση εμπλοκής του στην προσφυγή της Περιφέρειας κατά ΕΣΔΑ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
26
Νοέμβριος
Back

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Διάψευση εμπλοκής του στην προσφυγή της Περιφέρειας κατά ΕΣΔΑ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι επιμέρους Ενώσεις-Σύλλογοι Ξενοδόχων Πελοποννήσου διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί δήθεν εμπλοκής τους στην προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά του ΕΣΔΑ

Με αφορμή σημερινά  δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, με έκπληξη διαπιστώσαμε την παντελώς αυθαίρετη, εκ μέρους κάποιων ΜΜΕ, εμπλοκή των ξενοδόχων στην προσφυγή που κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΣτΕ για την ακύρωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων και του εθνικού σχεδίου πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων. Άλλωστε, ουδέποτε διαβιβάστηκε επισήμως, στον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και στις Ενώσεις-Συλλόγους Ξενοδόχων της Πελοποννήσου, κάποιο σχετικό έγγραφο ή διατυπώθηκε κάποια σχετική άποψη σε κάποιο Δελτίο Τύπου εκ μέρους της Περιφέρειας.

Θεωρούμε ότι, υποχρέωση των ξενοδόχων είναι η παροχή ανταγωνιστικού προϊόντος και υπηρεσιών, ικανοποιώντας την διαμορφούμενη ζήτηση των επισκεπτών και των επιχειρηματικών τους στόχων και κατ’ επέκταση του τοπικού εισοδήματος και της απασχόλησης. Καθήκον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η όσο το δυνατόν ορθολογικότερη διαχείριση πόρων και αρμοδιοτήτων αλλά και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών για τη διασφάλιση των κοινωνικών και τεχνικών υποδομών και αναδομών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κατά συνέπεια και των επισκεπτών (αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, εύρυθμη λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών, νοσοκομεία, συγκοινωνιακά δίκτυα, υπηρεσίες στήριξης του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα κ.λπ.), βασικές προϋποθέσεις για οποιοδήποτε μελλοντικό σχέδιο τουριστικής και γενικότερης ανάπτυξης.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι επιμέρους Ενώσεις-Σύλλογοι Ξενοδόχων Πελοποννήσου, με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα, καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και «άλογης χρήσης» επαγγελματικών φορέων, απ’ όπου και αν προέρχεται.

Εκτιμούμε ότι, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει άμεσα να  αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν και με κοινωνικό πρόσημο να προχωρήσουμε προς το μέλλον.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!