Το θεσσαλικό βαμβάκι γίνεται επώνυμο

Προ των πυλών βρίσκεται για τη Λάρισα ένας μεγάλος στόχος για την οικονομία του νομού: να αποκτήσει το βαμβάκι «επώνυμο» και να κατοχυρωθεί αποκτώντας προστιθέμενη αξία.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το μεγάλο ζήτημα της «Ολοκληρωμένης διαχείρισης του βαμβακιού», σύμφωνα με το νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, όπου είχε επαφές με παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο περιθώριο των επαφών αυτών, τονίστηκε ότι ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση του βαμβακιού, για το οποίο ο νομάρχης Λάρισας – και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού της ΕΝΑΕ πίεζε εδώ και καιρό με αλλεπάλληλα υπομνήματα.

Η ευτυχής κατάληξη του ζητήματος αναμένεται να δώσει τέλος στο καθεστώς ανωνυμίας του θεσσαλικού βαμβακιού, θα το καταστήσει επώνυμο προϊόν με εγγυημένες ποιοτικές προδιαγραφές που θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία, ενώ, όσοι αγρότες ενταχθούν στο σύστημα αυτό θα λάβουν ενισχύσεις που θα μπορούν να φτάνουν έως και 26 ευρώ ανά κιλό, ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων που καλλιεργούν.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!