Το ποσό του 1.200.000 ευρώ συγκεντρώθηκε στον τηλεμαραθώνιο για την Παλαιστίνη

Την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας απέδειξαν εμπράκτως οι Ελληνες, συγκεντρώνοντας περίπου 1.200.000 ευρώ στον τηλεμαραθώνιο αγάπης για τη Γάζα που πραγματοποίησε η ΕΡΤ σε συνεργασία με 11 φορείς (ΓΣΕΕ, ΑδΕδΥ, UNICEF, υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, ΕΝΑΕ, ΚΕδΚΕ, ΓΣΕΒΕΕ, δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο).
Οι μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, νοσοκομεία και άλλα κτίρια στην περιοχή της Γάζας, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων σε είδη πρώτης ανάγκης, οδήγησαν στην απόφαση να διοργανωθεί ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης. Το ποσό του 1.200.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τους τηλεθεατές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο που παρακολούθησαν τον τηλεμαραθώνιο από την ΕΤ1 και την ERTworld.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την αποκατάσταση του χριστιανικού νοσοκομείου στην περιοχή, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στους τελευταίους βομβαρισμούς. Το νοσοκομείο, που θα σχεδιαστεί από την αρχή από μηχανικούς του τεχνικού επιμελητήριου, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Οι έντεκα φορείς που διοργάνωσαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, φιλοδοξούσαν να συγκεντρώσουν το ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, για το καλό του πολύπαθου λαού της περιοχής της Γάζας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!