Το πλοίο «Δαίδαλος» αποχαιρετά τις θάλασσες 45 χρόνια μετά

Το παλιό ιστορικό πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών που οι ταξιδιώτες το γνώρισαν με το όνομα «Δαίδαλος» αποχαιρέτησε για πάντα στις θάλασσες μετά από 45 χρόνια ζωής.

Από την Κυριακή ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι για τα διαλυτήρια Αλιάγα στην Τουρκία προκειμένου να περάσει από την σκληρή διαδικασία του scrap.

Ο «Δαίδαλος» αποχαιρετά τις θάλασσες έχοντας το όνομα «Caribbean Galaxy», καθώς για αρκετά χρόνια είχε δρομολογηθεί στο εξωτερικό για λογαριασμό διάφορων εταιριών. Στην Ελλάδα το γνωρίσαμε την περίοδο 1989 – 2005, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής της χρονολογίας εκτελούσε ταξίδια από τον Πειραιά στην Κρήτη με το όνομα «Δαίδαλος».

Ο ιστορικός «Δαίδαλος» πέρασε και από τις Κυκλάδες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσε ένα από τα πλέον αξιόπλοα πλοία που για αρκετά χρόνια εκτελούσε δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων –Κυκλάδων – Ηρακλείου Κρήτης, συνδέοντας τα νησιά του νομού μας με άλλες περιοχές και συμβάλλοντας στην τουριστική τους ανάπτυξη.

Τα τελευταία ήταν παροπλισμένο στο λιμάνι του Πειραιά και στο Πέραμα, περιμένοντας υπομονετικά το τέλος του.

Πηγή: cyclades24.gr

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΛΟΙΟ, ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, VIDEO, ΔΙΑΔΑΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!