Την ολοκλήρωση του περιφερειακού Βόλου απαιτεί η ΝΑΜ

Την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου απαιτούν οι πολίτες της Μαγνησίας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, σε συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Περιφερειακού Π.Σ. Βόλου……συνέχεια», όπου παρουσίασε την εικόνα του περιφερειακού σήμερα, ενώ αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες οι οποίες παραμένουν παρά τις προσπάθειες να ρυθμιστούν.

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή του, ο νομάρχης χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού, η οποία γίνεται αποσπασματικά και μετά από ενέργειες της τοπικής κοινωνίας.

Αναφερόμενος στην εικόνα του Περιφερειακού σήμερα, σημείωσε τα εξής:

– Οι περίοικοι δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα. δεν βλέπουν καμία κινητικότητα στα εργοτάξια. 
–  Η συνοικία της Ν. δημητριάδας δέχεται όλη την κυκλοφορία σ’ ένα δρόμο που δεν είναι σχεδιασμένος γι’ αυτό  δυσανάλογος κυκλοφοριακός φόρτος. 
–  Οι κίνδυνοι στη Ν. Ιωνία, με την έλλειψη του τελικού ασφαλτοτάπητα, την έλλειψη επαρκούς φωτισμού κλπ., παραμονεύουν κάθε στιγμή. 
–  Η σήραγγα και η κοιλαδογέφυρα καρκινοβατούν, ενώ η άμεση πρόσβαση του στόλου της ΑΓΕΤ στις εγκαταστάσεις της δεν υλοποιείται. 
–  Τρεις μήνες μετά από την εκδίκαση η δικαστική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία απαλλοτρίωση που έγινε πριν λίγα χρόνια και ακυρώθηκε λόγω μη καταβολής της αποζημίωσης. Οι πολίτες αναρωτιούνται: δεν μπορεί να δοθεί μία προτεραιότητα σ’ ένα μείζον για την περιοχή θέμα;
– δεν αναπνέουμε όλοι τον ίδιο αέρα στο κέντρο της πόλης; 
–  Οι ελάχιστοι κάτοικοι της Αγριάς, οι οποίοι συνεχίζουν να αρνούνται να εισπράττουν την προκαταβολή, που έχουν χίλια δίκια να διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της πολιτείας, δεν αισθάνονται ότι «εκβιάζουν» το Π.Σ. Βόλου για μία πράξη που είναι αναγκαστική όπως είναι η απαλλοτρίωση;

«Το ΥΠΕΧΩδΕ, όπως είναι γνωστό, δεν δέχθηκε την πρότασή μας για τη σύσταση της κατά νόμο Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων με τη συμμετοχή των χρηστών και γι’ αυτό συστήσαμε τη δική μας άτυπη, αλλά ουσιαστικώς λειτουργούσα, Επιτροπή», τόνισε και πρόσθεσε: «ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους πολίτες για την πορεία του Περιφερειακού. δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ενημερωθούν οι πολίτες για την πορεία του έργου».

Όπως εξήγησε, πριν τρεις μήνες και πριν από το Πάσχα του 2009 η ΝΑΜ κινείται προς αυτοδικία. «Αν δεν ασφαλτοστρωθεί το….τμήμα των 700 μέτρων στην περιοχή του τάφου…θα το κάνει η ΝΑΜ». Ο λόγος των ενεργειών αυτών ήταν ότι ο ανάδοχος «σκούπα» είχε ουσιαστικά αποχωρήσει από το έργο επικαλούμενος διακοπή ροής χρηματοδότησης από το ΥΠΕΧΩδΕ από το Νοέμβριο 2008. Σημειωτέον ότι παρότι στις αρχές του 2009 πληρώθηκαν τα οφειλόμενα ποσά, ο ανάδοχος παραμένει μέχρι σήμερα «εξαφανισμένος».

Το ΥΠΕΧΩδΕ κίνησε, όπως είπε, τη διαδικασία έκπτωσης με ειδικές προσκλήσεις (προβλέψεις Νόμου) και κάλεσε εν όψει του τελεσίγραφου της ΝΑΜ, τη ΜΕΛΚΑ (ανάδοχο σήραγγας και κοιλαδογέφυρας να ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση των 700μ και να δώσει στην κυκλοφορία τον ημιτελή Περιφερειακό με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τι συνέβη μετά απ’ αυτό;

– Η εργολαβία σκούπα δεν συνεχίζεται. 
–  Η Ν. δημητριάδα υποφέρει. 
–  Η ΝΑΜ αναγκάζεται να μεταφέρει τα παιδιά από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη (περιοχή Κραυσίνδωνα), αφού δεν υπάρχουν διαβάσεις. δραματική η κατάσταση. Επί 100μ. δεν υπάρχει ισόπεδη διάβαση (Κουντουριώτου-Κόμβος Αγ. Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον νομάρχη, οι εκκρεμότητες του περιφερειακού που καταγράφονται στην κοινή δήλωση νομάρχη, δημάρχων Βόλου & Ν. Ιωνίας στις 24-4-09 παραμένουν στο σύνολό τους.

«Τότε μας κατηγόρησαν ότι ασκούσαμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.Στους τελευταίους τρεις(3) μήνες και εν όψει των ευρωεκλογών δεν κάναμε καμία δημόσια παρέμβαση. Η κατάσταση όμως δυστυχώς παραμένει εκεί που ήταν πριν από 3 μήνες.Ο ανάδοχος παραμένει εξαφανισμένος, το ΥΠΕΧΩδΕ συνεχίζει να μην προωθεί την έκπτωση και την απ’ ευθείας ανάθεση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων, η ολοκλήρωση της εξόδου καρκινοβατεί, η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις το ίδιο», τόνισε και πρόσθεσε: «Τα ερωτήματα είναι πολλά. Μένουμε μόνο σε δύο:

1. Γιατί επιτέλους το ΥΠΕΧΩδΕ και ο λαλίστατος κ. Κατσιγιάννης, που μας επιτίθεται βαφτίζοντας «κομματισμό πατριωτισμό» την αγωνιστική στάση της ΝΑΜ, δεν παρεμβαίνει για να δοθούν λύσεις με την έκπτωση αναδόχου σκούπα κλπ;

2. Γιατί αφήνει να εξελίσσεται η εργολαβία «σκούπα» σε μια νέα εργολαβία «Μπαλάφα»;

Καταλήγοντας, σημειώνει «διαβάζουμε στον Τύπο ότι έχει παραιτηθεί, λόγω λίστας ευρωεκλογών, αλλά πείσθηκε από τον κ. Σουφλιά να παραμείνει μέχρι το Σεπτέμβριο. Όπως και να’ χουν τα πράγματα οι πολίτες της Μαγνησίας δεν πείθονται. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν. δεν τους αφορούν ούτε τα «εσωτερικά» της λειτουργίας της κυβέρνησης ή των κομμάτων ούτε οι προσωπικοί σχεδιασμοί των κυβερνητικών στελεχών. Απαιτούν ένα και μόνο πράγμα: Απαιτούν ολοκλήρωση του Περιφερειακού».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!