Τη συνδρομή υπουργείων για την κατασκευή 16 σχολείων ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής δεκαέξι σχολείων μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ζητά, με απόφασή της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΠΕΔ, ο διαγωνισμός για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των 16 σχολείων προκηρύχθηκε από τον ΟΣΚ Α.Ε. το 2008 προκειμένου αυτά να στεγάσουν 5.300 μαθητές. Στις αρχές του 2013, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την προεπιλογή του έργου αυτού ως του πρώτου έργου αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως κατ αρχήν επιλέξιμου για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Jessica.

«Έκτοτε δεν υπήρξε ουδεμία εξέλιξη» αναφέρει το κείμενο της απόφασης της ΠΕΔ, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες που διαθέτει, κάνει λόγο για ναυάγιο της διαδικασίας με αποτέλεσμα τη ματαίωση του διαγωνισμού και την πιθανή επαναπροκήρυξή του.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων μιλά για «τραγική κατάσταση» που όπως επισημαίνει, αποτυπώνεται με τη στέγαση νηπιαγωγείων σε ενοικιαζόμενα καταστήματα και με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων σε διπλή βάρδια και σε λυόμενα και σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια.

Ζητά τέλος την ενεργοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της σχολικής στέγης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!