Θεσσαλονίκη: Χειρόφρενο τράβηξαν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ λόγω έλλειψης καυσίμων

Χειρόφρενο τράβηξαν από το πρωί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που κινούνται στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω οικονομικών προβλημάτων και συγκεκριμένα εξαιτίας έλλειψης καυσίμων. Εκτελούνται μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και η γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, είναι μία κίνηση διαμαρτυρίας καθώς δεν υπάρχουν πλέον χρήματα ούτε για την αγορά πετρελαίου ώστε να κινηθούν τα οχήματα.

«Είμαστε σε απόγνωση, φτάσαμε σε οριακό σημείο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Καθημερινά εκτελούμε 5.000 χιλιόμετρα και ξοδεύουμε 3000 λίτρα πετρέλαιο. Μας οφείλει χρήματα ο ΟΑΣΘ, το δημόσιο και οι δήμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητα», είπε ο κ.Μαργαριτόπουλος.

Από την περασμένη εβδομάδα τα δρομολόγια στο νομό Θεσσαλονίκης μειώθηκαν από τα 28 στα 10, ενώ από σήμερα δεν εκτελείται κανένα. Για να κινηθούν και πάλι τα λεωφορεία θα πρέπει το ΚΤΕΛ να πάρει χρήματα από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), που με τη σειρά του περιμένει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ, και ο ΟΑΣΘ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος από το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, να σταματήσουν όλα τα δρομολόγια με αποτέλεσμα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να μείνουν χωρίς συγκοινωνίες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Στη Βουλή το «χειρόφρενο» των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!