Θεσσαλονικη: Σε ετοιμότητα η αντιπεριφέρεια ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2013, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας Ιωάννη Ζιώγα.

 Μάλιστα, φέτος, για πρώτη φορά, η πυροσβεστική και η δασική υπηρεσία ενισχύονται με οχήματα που παραχωρεί η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά από πρωτοβουλία του κ. Τσαμασλή.

«Παραχωρήσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο δικά μας οχήματα τύπου 4×4, τα οποία είναι εξοπλισμένα με βυτία νερού και αντλίες, ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Πρόκειται για περιπολικά άμεσης επέμβασης, επανδρωμένα με εκπαιδευμένο προσωπικό, τα οποία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες, θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες στα δάση κατά τη θερινή περίοδο, είπε ο κ. Τσαμασλής.

Επισήμανε δε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ασκήσεις πυροπροστασίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τόσο οι μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων, όσο και οι εθελοντικές ομάδες, βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2013.

«Φέτος θα έχουμε τακτικές περιπολίες σε όλα τα δάση. Δεν θα μείνει ούτε σημείο, ούτε μια στιγμή, χωρίς περιφρούρηση», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης .

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση