Θεσσαλία: Νέος εξοπλισμός για τα Ειδικά Σχολεία της Καρδίτσας

Με νέο εξοπλισμό συνολικού προϋπολογισμού 159.652,16 ευρώ προμηθεύονται ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης της πόλης της Καρδίτσας, μετά την έγκριση για υπογραφή της σύμβασης προμήθειας, που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο : «προμήθεια εξοπλισμού Τ.Ε. 2ου Γυμνάσιου, Τ.Ε. 4ου γυμνασιου, Τ.Ε. 7ου γυμνασιου, Τ.Ε. 4ου ΓΕΛ, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, Τ.Ε. 7ου Δημοτικού Σχολείου και Τ.Ε. 6ου Δημοτικού Σχολείου». Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, με στόχο των εξοπλισμό όλων των Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης της Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία αυτά, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο. Ο εξοπλισμός αυτός καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες,  ταυτόχρονα όμως βοηθά στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας του κάθε ατόμου».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση