Θεσσαλία: Νέος εξοπλισμός για ειδικά σχολεία Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Ρήγα Φεραίου - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Θεσσαλία: Νέος εξοπλισμός για ειδικά σχολεία Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Ρήγα Φεραίου

Νέο εξοπλισμό προμηθεύονται τα ειδικά σχολεία των δήμων δήμων Καλαμπάκας, Ρήγα Φεραία και Τρικκαίων, καθώς εγκρίθηκαν αντίστοιχα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό οι συμβασιοποίησεις στο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα:

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ & Τ.Ε. 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 20.518,86 ευρώ,
  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΓΙΑ ΑμεΑ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 20.367,03 ευρώ.
  • Για το Δήμο Τρικαίων, το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) για Α.Μ.Ε.Α. Δήμου Τρικκαίων», προϋπολογισμού 262.381,14 ευρώ,  αφορά στον εξοπλισμό με παιδαγωγικό υλικό και ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, ο οποίος έχει εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ. Αναλυτικότερα:

Για τα σχολεία του Δήμου Καλαμπάκας, σ΄ αυτή τη φάση, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η συμβασιοποίηση μέρους του όλου έργου, δηλαδή η προμήθεια υπολογιστών, μηχανών γραφείου, συσκευών ήχου εικόνας (πακέτο Α) καθώς και διαδραστικών πινάκων (πακέτο Β) για να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδαγωγικό υλικό καθώς και σε ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και για το Τμήμα Ένταξης (Τ.Ε.) 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας συνολικού ποσού 15.030,60 ευρώ. Το υπόλοιπο αντικείμενο του έργου που αφορά στην προμήθεια επίπλων (πακέτο Γ) και εξοπλισμού γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής (πακέτο Δ) βρίσκεται σε εξέλιξη ανάδειξης αναδόχων. Μετά την παραπάνω έγκριση, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης και την υλοποίηση του έργου, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον 11ο /2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σ΄ αυτή τη φάση, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η συμβασιοποίηση μέρους του όλου έργου, δηλαδή η προμήθεια επίπλων (πακέτο Β), εξοπλισμού φυσιοθεραπείας (πακέτο Γ), εξοπλισμού γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής (πακέτο Δ) καθώς και λοιπού εξοπλισμού (πακέτο Ε) για να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδαγωγικό υλικό καθώς και σε ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για το Τμήμα Ένταξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας-Ριζομύλου συνολικού ποσού 5.825,77 ευρώ. Το υπόλοιπο αντικείμενο του όλου έργου που αφορά στην προμήθεια υπολογιστών, μηχανών γραφείου και συσκευών ήχου- εικόνας (πακέτο Α), βρίσκεται σε εξέλιξη ανάδειξης αναδόχων. Μετά την παραπάνω έγκριση, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης και την υλοποίηση του έργου, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Δεκέμβριο 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για τα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, σ΄αυτή τη φάση, εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η συμβασιοποίηση μέρους του όλου έργου, δηλαδή η προμήθεια διαδραστικού ψηφιακού εξοπλισμού, προβολής και μάθησης καθώς και η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, συνολικού ποσού 81.292,94 ευρώ. Το υπόλοιπο αντικείμενο του έργου συνεχίζει σε διαγωνιστική διαδικασία για ανάδειξη αναδόχων τους. Μετά την έγκριση αυτή, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή των σχετικών  Συμβάσεων και η προμήθεια – παραλαβή των ειδών.

Όπως τόνισε ο Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα ειδικά σχολεία και στα τμήματα ένταξης, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!