Θεσσαλία: Νέες αίθουσες για το δημοτικό σχολείο του Παλαμά

Λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαμά δίνει η ένταξη του έργου της κατασκευής νέων αιθουσών στο ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την «Κατασκευή Αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά», προϋπολογισμού 1.423.000 €, με δικαιούχο το Δήμο Παλαμά. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου και του δημάρχου Παλαμά κ. Κώστα Πατσιαλή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, καθώς ο αριθμός των μαθητών ήταν συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτήριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες στέγασης. Εξ’ αρχής αντιληφθήκαμε το πρόβλημα και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Παλαμά «ωριμάσαμε» τις μελέτες για να μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί. Πλέον με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Παλαμά επενδύοντας στο μέλλον των νέων ανθρώπων, καθώς οι νέες αίθουσες που πρόκειται να κατασκευαστούν έχουν όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα και αναμένεται να εξυπηρετούν 130 παιδιά. Παράλληλα μέσω της κατασκευής του έργου ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ


Αφήστε μια απάντηση