Θεσσαλία: Εκσυγχρονίζεται το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων

Τις εργασίες για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του κτηρίου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου : «Εκσυγχρονισμός Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία και πρόνοια, η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς εκείνον είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του θεραπευτηρίου, ώστε αυτό να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιθυμούμε το σύστημα πρόνοιας στη Θεσσαλία να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Το έργο περιλαμβάνει τον  εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων  του κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, επιφάνειας 4.700 m2, και δυναμικότητας 100 κλινών. Το κτίριο είναι ισόγειο, αποτελούμενο από το κεντρικό τμήμα και τέσσερις πτέρυγες. Το κεντρικό του τμήμα περιλαμβάνει την είσοδο με αναμονή, τους χώρους διοίκησης καθώς και τους χώρους δραστηριοτήτων των ασθενών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια απασχόλησης). Περιλαμβάνει επίσης χώρους εξυπηρέτησης (μαγειρεία, αποθήκες) όπως και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από τις τέσσερις πτέρυγες, όπου περιλαμβάνονται τα δωμάτια των ασθενών με τους χώρους υγιεινής. Ο εκσυγχρονισμός  των εγκαταστάσεων αφορά κυρίως σε λειτουργικές παρεμβάσεις εντός του κτιρίου με αναδιαρρύθμιση χώρων με στόχο την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαμονής και εκτός του κτιρίου με την δημιουργία χώρων ανάπαυσης και αναψυχής. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η καλύτερη λειτουργία και η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του θεραπευτηρίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και διαμονή των ασθενών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες που ανέρχονται σε 100.

Σημειώνεται ότι φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της σύμβασης που προέκυψε μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό είναι 1.943.005,24 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 10 Νοεμβρίου 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρούν άμεσα οι εργασίες υλοποίησης του έργου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!