Θεσσαλία: Αναβάθμιση στην καθημερινότητα των Ρομά του Δ. Φαρσάλων μέσω ΕΣΠΑ

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα έργο για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ΡΟΜΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Αναβάθμιση-ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και οδών στο βορειοδυτικό τόξο της πόλεως των Φαρσάλων», προϋπολογισμού 570.709,39€ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένη. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου, και την προστασία του περιβάλλοντος».

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων με Κύριο του έργου το Δήμο Φαρσάλων. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 525.680,24 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιούνιο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε οι διαδικασίες σύναψης σύμβασης μεταξύ Αναδόχου και Δήμου Φαρσάλων για την έναρξη υλοποίησης του έργου.

Με το παρόν έργο πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανάπλασης – αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων και οδών στην ευρύτερη περιοχή κατοικίας κοινωνικών – ευπαθών ομάδων της πόλης των Φαρσάλων (ROMA). Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν σε κατασκευή πλατείας, με το σύνολο των εργασιών σε αυτήν. Στα Οικοδομικά Τετράγωνα 201 Η, ΟΤ Γ117Γ , ΟΤ Γ115Γ, & ΟΤ Γ136Δ θα εκτελεστούν οι εργασίες για την διαμόρφωση τους και τον φωτισμό τους. Στα Γ225Β & ΟΤ Γ113Γ θα διαμορφωθούν κοινόχρηστοι χώροι, με εργασίες χωματουργικές και επιστρώσεων, ενώ στα ΟΤ Γ120Α, ΟΤ Γ124Ζ, ΟΤ Γ124Η, ΟΤ Γ124Θ, ΟΤ Γ132Δ & ΟΤ Γ132Ε θα γίνουν μόνο φυτεύσεις. Στην οδό Αθηνών θα κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια από το ΟΤ 134 Α ώς το ΟΤ 133 Α & ΟΤ Γ214 και από το ΟΤ Γ201Η ώς το ΟΤ Γ113Γ. Στην οδό Απιδανού και στην οδό Β. Ουγκώ θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια για σημαντικό μήκος.

Το έργο στοχεύει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αυτής της πόλεως των Φαρσάλων, στο πλαίσιο αναβάθμισης περιοχών που κατοικούν ΡΟΜΑ, που υλοποιείται από την αιρετή Περιφέρεια σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!