«Θεσσαλία Αλληλεγγύης»: Ανατροπή «μνημονίου 3», μαζική συμμετοχή στη 48ωρη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και για ανατροπή των νέων μέτρων που «έρχονται» μέσα από το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 και τον Προϋπολογισμό του 2013 εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και ο επικεφαλής της αλλά και τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κώστας Πουλάκης.

«Το μόνο που μένει είναι η κοινωνία να πιστέψει στη δύναμή της. Τις επόμενες μέρες δεν χωράει εφησυχασμός, δεν χωράει αναβολή, δεν χωράει ατολμία. Τώρα είναι η στιγμή να εμποδίσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής. Να σταματήσουμε τα μέτρα. Μπορούμε!», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μέτρα που περιέχονται στον προϋπολογισμό του 2013 και στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2016 είναι τα πιο σκληρά, τα πιο άδικα, τα πιο καταστροφικά που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μετά το ξεπούλημα του συνόλου του δημόσιου πλούτου την προηγούμενη εβδομάδα, τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, να είναι εκείνοι που θυσιάζονται ανενδοίαστα προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοσκοπία των δανειστών και των επίδοξων δήθεν «επενδυτών».

Η κωμικοτραγική εικόνα της κυβερνητικής τρόικας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της επίγνωσης των τριών κυβερνητικών κομμάτων ότι τα μέτρα που ψηφίζουν βρίσκονται σε απόλυτη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

Ξέρουν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι αποκαλύφθηκε, σε συντομότατο μάλιστα διάστημα, η εκλογική τους απάτη, όταν έταξαν «επαναδιαπραγμάτευση» και «απαγκίστρωση» από το Μνημόνιο, όταν υποσχέθηκαν ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μισθωτοί, ενώ τελικά μας βουλιάζουν στο χειρότερο υφεσιακό τέλμα, στην πιο απάνθρωπη φτώχεια από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Ξέρουν επίσης οι κυβερνητικοί εταίροι ότι ο θίασός τους κρέμεται πια από μια κλωστή και ετοιμάζεται από στιγμή σε στιγμή να καταρρεύσει με πάταγο, υπό το βάρος της οσμής των σκανδάλων, της λαϊκής αγανάκτησης για τα νέα μέτρα, των αδιεξόδων που η ίδια η πολιτική τους ατολμία επισώρευσε.

Το μόνο που μένει είναι η κοινωνία να πιστέψει στη δύναμή της. Τις επόμενες μέρες δεν χωράει εφησυχασμός, δεν χωράει αναβολή, δεν χωράει ατολμία. Τώρα είναι η στιγμή να εμποδίσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής. Να σταματήσουμε τα μέτρα. Μπορούμε!

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!