Θεσσαλία: 230.000 ευρώ για την κατασκευή τριών αρδευτικών γεωτρήσεων

Τη σύμβαση για την κατασκευή τριών αρδευτικών γεωτρήσεων στην Π.Ε. Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ (με ΦΠΑ) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου. Οι παρεμβάσεις αυτές που πραγματοποιούνται στους ΤΟΕΒ Ταουσάνης και Δαμασίου, αφορούν την αντικατάσταση παλαιών υφιστάμενων γεωτρήσεων άρδευσης.

«Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης αξίας και χρησιμότητας για τον αγροτικό κόσμο», τόνισε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Η στήριξη του αγροτικού τομέα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της αιρετής Περιφέρειας. Έργα όπως αυτά αποτελούσαν πάγια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Η ουσιαστική στήριξη της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής, περνά μέσα από τη δημιουργία βασικών έργων υποδομής».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε με την ευκαιρία όλους όσους συντέλεσαν στην ωρίμανση των έργων αυτών τονίζοντας ότι η σημασία της υλοποίησής τους καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική γιατί, πέραν όλων των άλλων, τα έργα αυτά στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Απ’ την πλευρά της η κ. Ρ. Καραλαριώτου δήλωσε: «Με την ανόρυξη των τριών αρδευτικών γεωτρήσεων στην Ταουσάνη και τον Πέρα Κάμπο Δαμασίου, σε αντικατάσταση των παλιών γεωτρήσεων, λύνουμε το πρόβλημα της άρδευσης για περίπου 600 στρέμματα. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε όλοι μας και συνεπώς και η Περιφέρεια, δίνουμε προτεραιότητα σε υποδομές που στηρίζουν τους αγρότες μας. Γιατί πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα. Γιατί πιστεύουμε ότι βοηθώντας τον αγροτικό κόσμο βοηθάμε συνολικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής μας».

Αναλυτικά το πρώτο έργο «Αντικατάσταση αρδευτικής γεώτρησης LB 170 ΤΟΕΒ Ταουσάνης» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ αφορά στην αντικατάσταση υπάρχουσας γεώτρησης η οποία αντικαθίστανται λόγω παλαιότητας και πτώσης στάθμης. Το βάθος της θα βρίσκεται πλέον στα 300μ. ενώ τα αρδευόμενα στρέμματα φτάνουν τα 300.

Το δεύτερο «Ανόρυξη δύο αρδευτικών γεωτρήσεων περιοχής Πέρα Κάμπου Δαμασίου Δ. Τυρνάβου» προϋπολογισμού αφορούν στην αντικατάσταση δύο υπαρχουσών γεωτρήσεων οι οποίες αντικαθίστανται λόγω παλαιότητας και πτώσης στάθμης.  Το βάθος τους θα βρίσκεται πλέον στα 180μ. ενώ τα αρδευόμενα στρέμματα φτάνουν τα 800.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο δ/ντης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Χρ.  Λυτροκάπης καθώς και ο ανάδοχος του έργου Τσιρέκας Αθ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!