Θεσ/νικη: Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές από τον Οκτώβριο στο ιστορικό κέντρο

Στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης προχωράει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό ανακοίνωσαν στον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γ. Καββαθά, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής. Πρόσθεσαν δε ότι το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι οι επιπτώσεις θα είναι «η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, η ολιγοπώληση της αγοράς και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές», ζητώντας να διατηρηθεί η αργία της Κυριακής.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ι. Παπαργύρης συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης παρότι αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της χώρας και συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, υποστήριξε ότι κυρίαρχος στόχος της περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό (city brake). Πρόσθεσε, τέλος, ότι η όποια απόφαση θα παρθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, τους δημάρχους και τις καταναλωτικές οργανώσεις.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση