Τατούλης: Θα υπερασπιστούμε το τεκμήριο της αθωότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους

«Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης δεν θα λυθεί με ακραίες συμπεριφορές εκτός της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατικής διαδικασίας».

Aυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων στην περίπτωση παραπομπής και μόνο σε πειθαρχικά όργανα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που πραγματοποιηθηκε χθες.

«Είναι ψέμα ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι απότοκη των μνημονιακών πολιτικών ∙ αντίθετα, πρόκειται για δέσμευση που απορρέει μέσα από το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και στάθηκε ιδιαίτερα στο τεκμήριο αθωότητας που αποτελεί τη βασική αρχή όλων των φιλελεύθερων συνταγμάτων, όπως τόνισε, και η οποία δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανένα.

Πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία υπερψηφίστηκε, ήταν η τροποποίηση του Νόμου 4093/2012 ούτως ώστε να ισχύσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες του τεκμηρίου της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξα πολύ προσεκτικός για αντίστοιχα θέματα, αναλαμβάνοντας προσωπικό ρίσκο και δέχθηκα προσωπική και οικογενειακή επίθεση από πολιτικά κόμματα, τα οποία ανέλαβαν το ρόλο του φυσικού δικαστή και του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι προστατεύω επίορκους. Τα ίδια κόμματα τώρα τηρούν σιγή ιχθύος καταδεικνύοντας εμφανή ασυνέπεια» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι η υπεράσπιση από την Περιφέρεια της τήρησης των νόμων, ακόμα και αν είναι σκληροί, καταδεικνύει την πίστη της στην πολιτική προστασίας από ανεύθυνες και ακραίες απόψεις.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης κράτησε υπεύθυνη στάση όπως στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου και υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή τους δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα σε μια αποδεκατισμένη δημόσια διοίκηση, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, παράγοντας ωστόσο τεράστιο έργο.

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις Μανιτάκη για την «αυτοδίκαιη αργία»

Επίορκοι: Θα βρίσκουν το δίκιο τους στο ΣτΕ

Το σχέδιο Μανιτάκη για «ξεκαθάρισμα» των επίορκων

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

«Κλείνουν» οι επίορκοι, προς Ιούνιο οι 20.000 του 2014

Εγκύκλιος Μανιτάκη για 5.000 επίορκους

«Βρισκόμαστε κοντά και για το δημόσιο»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση