Τατούλης: Θα αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δημοσίευμα, που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Θάρρος» με τίτλο «Προς ματαίωση (;) η κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέσαμε ως ξεκάθαρη προτεραιότητα τη μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών, ικανού να υποδεχθεί αεροσκάφη όλων των κατηγοριών. Για το σκοπό αυτό προβαίνουμε σε παρεμβάσεις σε θέματα λειτουργίας του και τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και στο επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αισθητικής του».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί δεδομένη την πολιτική συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία χρηματοδότησής της με ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρών (αεροδιάδρομος, πύργος ελέγχου, συστήματα ασφαλείας) θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου, όπως έχει αποφασιστεί μετά τη συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και την Πολεμική Αεροπορία.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!