Τατούλης: Καμία ανοχή σε αντισυνταγματική ανατροπή για απολύσεις υπαλλήλων

«Δε θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση στο ΠΕΣΥ του θέματος της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, που προβλέπεται στο «μνημόνιο 3». «Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης να πει την αλήθεια στους πολίτες ουσιαστικά δεσμεύει την προσπάθειά της και αποτελεί οιονεί κίνδυνο για τη χώρα».

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί «διαπιστώνω ότι μια ακόμα πρωτοβουλία μας γίνεται δεκτή με μεγάλη συναίνεση από τους εκπροσώπους των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου». Η συναίνεση αυτή αποδεικνύει εμπράκτως την πολιτικά θαρραλέα στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να διακηρύσσει αφενός τη στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης, και, αφετέρου, την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής, συμπλήρωσε.

Η «πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας», όπως χαρακτήρισε τη στάση της περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταδεικνύει την ολοκληρωμένη προσέγγισή της, σύμφωνα με την οποία οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, της εξαιρετικά δίκαιης κατανομής τους σύμφωνα με την οποία να υπάρχει κατανομή σε κάθε κοινωνική ομάδα των ευθυνών που τους αναλογούν. Πέραν αυτού, είναι ανάγκη τα μέτρα να είναι σωστά μελετημένα προκειμένου να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιστροφή στο χθες όπως διατείνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε για επιστροφή σε προηγούμενη κατάσταση, συμπεριφορά την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματικό ψέμα που μόνο σκοπό έχει την άνοδο στην εξουσία».

 

Διαβάστε επίσης:
ΔΗΜΟΣΙΟ – ΟΤΑ: «ΨΗΝΟΥΝ» ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ
ΕΝΠΕ: Κάθετα αντίθετη στη διαθεσιμότητα των περιφερειακών υπαλλήλων

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!