Τατούλης: «Δε θα γίνουμε «"depot" ανθρώπινων ψυχών» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Τατούλης: «Δε θα γίνουμε «”depot” ανθρώπινων ψυχών»

«Δε θα επιτρέψουμε ποτέ στην κεντρική κυβέρνηση σε συνθήκες αιφνιδιασμού να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε depot ανθρώπινων ψυχών για να καλυφθούν λογικές πολιτικής ατολμίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ξαφνική μεταφορά λαθρομεταναστών στο 6o Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, όπου σήμερα, στις 7 και μισή το απόγευμα, δήμος κάτοικοι και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας (εδώ).

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου λέει “ναι” στη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών και μπορεί να συμβάλλει σε αυτό, υπό την απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και θα γίνουν σεβαστές συγκεκριμένες συνθήκες, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία», επανέλαβε ο Π. Τατούλης (σ.σ.: το υπογράμμισε αυτό χθες και στην επιστολή του στο Νίκο Δένδια – εδώ).

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και αποφάσεις που αφορούν τόσο δύσκολα και ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, δε θα πρέπει να λαμβάνονται ερήμην των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και της τοπικής κοινωνίας. Το ζήτημα αυτό απαιτεί ξεκάθαρες, ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές πολιτικές, ποιοτικές συνεργασίες και αλληλοσεβασμό των θεσμών. Η κρισιμότητα των περιπτώσεων αυτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο λαϊκισμού, ακραίων συμπεριφορών και κυρίως πολιτικών αιφνιδιασμών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!