Τα στοιχεία των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ για όλους τους Δήμους δίνει η Π. Αττικής

Ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις για τα έργα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής σε Δήμους της Αττικής έκανε η περιφέρεια και δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των ενταγμένων έργων για όλους τους Δήμους της Αττικής κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της περιφέρειας έχει ως εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής υλοποιεί ένα πρόγραμμα 1134 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας και περιλαμβάνει έργα σε όλους τους τομείς, όπως έργα υποδομών για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, έργα κτιριακά, αντιπλημμυρικά, έργα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, έργα αθλητικά, έργα πολιτισμού και πολλά άλλα.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό για την βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής, που έχει εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των ενταγμένων έργων για όλους τους Δήμους της Αττικής κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα, που περιλαμβάνει τους δήμους Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει ολοκληρωμένα και υπό κατασκευή συνολικά 200 έργα με προϋπολογισμό 362 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα φαίνονται αναλυτικά κατά Δήμο στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Συγκεκριμένα έχουμε:

-71 έργα στο Δήμο Αθηναίων συνολικού προϋπολογισμού 144 εκατομμυρίων ευρώ

-6 έργα στο Δήμο Βύρωνα συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατομμυρίων ευρώ

-5 έργα στο Δήμο Γαλατσίου συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ

-9 έργα στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατομμυρίων ευρώ

-3 έργα στο Δήμο Ζωγράφου συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατομμυρίων ευρώ

-8 έργα στο Δήμο Ηλιούπολης συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ

-6 έργα στο Δήμο Καισαριανής συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ

-8 έργα στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ

καθώς και 84 διαδημοτικά και περιφερειακά έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι γνωστό σε όλους πως το βασικό στοιχείο για να ενταχθούν και να προχωρήσουν τα έργα αυτά ήταν η ύπαρξη ολοκληρωμένων μελετών και ωριμότητας στην αδειοδότηση των έργων.

Κανένας αποκλεισμός δεν υπήρξε και καμία διάθεση εύνοιας σε δήθεν ημέτερους Δημάρχους.

Το σύνολο των Δήμων ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής ταυτότητας χρηματοδοτήθηκε στο βαθμό που είχε ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες.»

Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πρώτη θητεία του νέου θεσμού της αιρετής Περιφέρειας Αττικής κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους της Αττικής υλοποιούμε ένα πρόγραμμα 1134 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ. Με σχέδιο για την Αττική και με σκληρή δουλειά.

Θέλω να τονίσω πως είχαμε συνεργασία με όλους του Δημάρχους και θέλω να τους ευχαριστήσω για την κοινή προσπάθεια για το καλό των πολιτών της Αττικής.

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τους Δήμους του Κεντρικού Τομέα και θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής γιατί οι πολίτες της Αττικής πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.

Όσο γι’ αυτούς τους λίγους, που όψιμα βγήκαν να παραπονεθούν, ένα έχω να πω: «ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι».

Τέλος, για τη νέα περίοδο σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχουμε προωθήσει ένα Στρατηγικό Σχέδιο ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων, μέσα από το οποίο ιεραρχούμε και διασυνδέουμε τις παρεμβάσεις, που απαιτούνται στον πολεοδομικό ιστό των Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Το Στρατηγικό αυτό Σχέδιο είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των δράσεων αυτών από το νέο ΕΣΠΑ.

Στην νέα περίοδο, έχουμε προγραμματίσει να διατεθούν περισσότερα από 400 εκ ευρώ αποκλειστικά για δημοτικές και διαδημοτικές δράσεις στους 66 Δήμους και τις 8 Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων, αναβαθμίζουν το περιβάλλον, δημιουργούν θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες».

ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΡΓΩΝ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!