Τα κρητικά προϊόντα «ταξιδεύουν» στη Σουηδία   - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
1
Ιούλιος
Back

Τα κρητικά προϊόντα «ταξιδεύουν» στη Σουηδία  

Θέματα για την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από την Σουηδία στην Κρήτη, όπως επίσης οι προοπτικές αύξησης των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη χώρα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα Mrs Charlotte Wrangberg.

Η κα.  Charlotte Wrangberg επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο Ηρακλείου-Λασιθίου της Σουηδίας Ανδρέα Μεταξά. Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε την στήριξη της Σουηδίας στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης στην χώρα μας, ενώ περιέγραψε τις συνέπειες της στην οικονομία της Κρήτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση του με την Πρέσβη της Σουηδίας ανέφερε: «ανταλλάξαμε απόψεις με την κα. Wrangberg για θέματα τουρισμού και εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Σουηδία, και μιλήσαμε εκτενώς για την οικονομική ύφεση και πόσο αυτή έχει επηρεάσει την Κρήτη. Αναφερθήκαμε και για τα δικά μας λάθη ως χώρα, αλλά και για τα λάθη για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης από τους θεσμούς. Η Πρέσβης μας προσκάλεσε για συνάντηση στη Πρεσβεία στην Αθήνα, όπου θα πάει ή ο Περιφερειάρχης ή εγώ, η Σουηδία για εμάς είναι μια χώρα μεγάλου ενδιαφέροντος για τον τουρισμό της Κρήτης. Ευρύτερα οι Σκανδιναβοί επιλέγουν Κρήτη για διακοπές, είναι λαοί φιλήσυχοι ενώ θα πρέπει να επενδύσουμε περαιτέρω εξαγωγικά στη Σουηδία που είναι μια εύπορη χώρα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!