ΣΥΠΑ: Στάση εργασίας σήμερα για την αγορά του κτηρίου Συγγελίδη

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του κεντρ. τομέα της Π. Αττικής «επιχειρείται» «κίνηση» από την περιφερειακή Αρχή αγοράς του πρώην κτιρίου του ΟΠΑΠ (Συγγελίδη) στο Περιστέρι. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει αυτό.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνει κάλεσμα για 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα σήμερα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2019,  από την έναρξη της βάρδιας. Συγκέντρωση στις 8.30 πμ έξω από το κτίριο  της Συγγρού 15-17

Σε ανακοίνωση αναφέρουν:

Στα μουλωχτά, εν μέσω θέρους και 40 μέρες πριν λήξει η θητεία της, η Διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) ολοκληρώνει την αγορά του κτιρίου στο Περιστέρι, που 3 χρόνια μεθόδευε, φέρνοντας στην Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή 19 Ιούλη το θέμα της «Έγκρισης δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 20.025.000,00 € για δαπάνη αγοράς κεντρικού κτιρίου Περιφέρειας Αττικής, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής συμβολαιογραφικών και της δαπάνης Υποθηκοφυλακείου».

Λέμε στα μουλωχτά, γιατί πριν ένα μήνα 18 Ιούνη, στη συνάντηση του Δ.Σ. με την απερχόμενη Περιφερειάρχη, στην ερώτησή μας σχετικά με την αγορά του περιβόητου αυτού κτιρίου δεν πήραμε καμιά απάντηση όπως γράψαμε και στο ενημερωτικό έγγραφο.

Σαν Σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε το ζήτημα με παρεμβάσεις μας στην Οικονομική Επιτροπή.

Ζητήσαμε να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την καθημερινή εργασιακή ζωή τόσων συναδέλφων αλλά και των πολιτών που θα προσέρχονται στο κτίριο, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καταθέσαμε διαμαρτυρίες και αναφορές στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπομνήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που ενώ κόβει και το  ευρώ ακόμα από τα οδοιπορικά των συναδέλφων, βρήκε «νόμιμο» το κόστος αυτής της δαπάνης για ένα κτίριο που μένει τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτο και – ω(!) του θαύματος – ανεβαίνει η εμπορική του αξία.

Υποδείξαμε κενά δημόσια κτίρια στο Κέντρο της Αθήνας ή κτίρια που βγήκαν σε πλειστηριασμό, αλλά προτιμά τελικά να χαρίζει εκατομμύρια σε επιχειρηματίες

Να θυμίσουμε και να επαναλάβουμε την τελευταία μας σχετική ανακοίνωση ότι για την πλειοψηφία των συναδέλφων η Περιφερειακή Αρχή δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει στην αγορά αυτού του κτιρίου.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει έστω και τώρα τη διαδικασία της συγκεκριμένης αγοράς και να μην επιβεβαιώσει ότι αποτελεί υποχρέωσή της…

Καλούμε και την νέα Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) να πάρει θέση για το ζήτημα. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερα…, δεν γνώριζα… ή τι να κάνουμε τώρα το παραλάβαμε…

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλα τα μέσα, για να στεγαστούν οι υπηρεσίες μας σε κτίρια σύγχρονα, λειτουργικά όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, μέσα από τη δωρεάν παραχώρηση δημοσίων κτηρίων στην Περιφέρεια, προσβάσιμα για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και προκηρύσσει

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2019,

από την έναρξη της βάρδιας

 

Συγκέντρωση στις 8.30 πμ έξω από το κτίριο

της Συγγρού 15-17»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΠΑ, ΚΤΗΡΙΟ, ΣΤΑΣΥ, ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!