ΣΥΠΑ: Χορήγηση Μέσων Προστασίας στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 18 Αυγούστου 2020 - 11:06
  • Comments Off

ΣΥΠΑ: Χορήγηση Μέσων Προστασίας στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων εγγράφων μας και των σχετικών παρεμβάσεων του Συλλόγου μας για την χορήγηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής έναντι του covid-19 και δεδομένων των εξελίξεων, θεωρούμε αναγκαίο να σας επισημάνουμε ότι η χορήγηση υφασμάτινων μασκών δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Γνωρίζετε και εσείς αυτά που επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί γιατροί, ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν ικανοποιητικά καθώς και ότι θα πρέπει να αλλάζουμε μάσκα κάθε 2-3 ώρες.

Γνωρίζετε ότι το ECDC σε σχετική έκθεση του επισημαίνει ότι «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι οι μη ιατρικές μάσκες προσώπου ή άλλα καλύμματα προσώπου αποτελούν αποτελεσματικό μέσο για την προστασία του αναπνευστικού για το άτομο που φορά τη μάσκα. Συμπερασματικά, τα διάφορα είδη των μη ιατρικών μασκών προσώπου έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολύ μικρή διηθητική ικανότητα (2–38%). Σε μία μελέτη, οι βαμβακερές χειρουργικές μάσκες σχετίστηκαν με μεγαλύτερο κίνδυνο διείσδυσης μικροοργανισμών και ILI σε σύγκριση με την απουσία μάσκας.»

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο, ότι εκτός από τις όποιες υφασμάτινες μάσκες χορηγήσατε, πρέπει να χορηγήσετε άμεσα στις υπηρεσίες και «ιατρικές» μάσκες, σε ικανό αριθμό και ιδιαίτερα στους υπαλλήλους που συγκροτούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας για την διασπορά του CPVOD-19.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να ασκούν ελέγχους σε πλοία, γηροκομεία κλπ υπάλληλοι που δεν τους έχουν χορηγηθεί όλα τα αναγκαία ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ότι δεν μπορεί να διατίθενται οι χιλιάδες μάσκες, αντισηπτικά και άλλα μέσα προστασίας που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους άλλους…, εκτός από τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που την ίδια ώρα καλούνται να ασκήσουν παντού ελέγχους… Ούτε είναι δυνατόν η χορήγηση όλων των αναγκαίων μέσων στους εργαζόμενους να μην είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Μετά από όλα τα παραπάνω ζητάμε να προμηθεύσετε ΑΜΕΣΑ όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και με απόλυτη προτεραιότητα τους συναδέλφους, που συγκροτούν τα κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών με ικανοποιητικό αριθμό «ιατρικών» μασκών, που να καλύπτουν τις ανάγκες καθώς και αντισηπτικών, γαντιών κλπ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβουμε με κάθε τρόπο, ώστε να προστατεύουμε την υγεία των συναδέλφων.

Κοιν/ση

Προϊσταμένους Γενικών Δ/νσεων
Δ/νσεις Περιφέρειας
Παρατάξεις Π.Σ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΠΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!