Συνάντηση Κικίλια – Πατούλη για την εγκατάσταση ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία

Ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εγκατάστασης ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία της Αττικής, βάσει της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού περίπου 23 εκ. Ευρώ, αλλά και με τα προγράμματα που θα δρομολογήσει η Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πεεριφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργου Πατούλη με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας πως ενώ η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού, στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες διαμόρφωσης των σχετικών χώρων που θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα.

Όπως επισήμανε κατά την συζήτηση ο κ. Πατούλης, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προϋπολόγισε κονδύλια για τη διαμόρφωση υποδομών υποδοχής των μηχανημάτων και για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη διαφωνία του για την απόφαση της προκατόχου στην Περιφέρεια Αττικής να διαθέτει κονδύλια για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων -τα 23 εκατ. ευρώ της σύμβασης που έδωσε η Περιφέρεια, θα έπρεπε να πάνε στους Δήμους για έργα υπέρ των πολιτών και όχι να καλύψουν την αδυναμία και αδιαφορία της προηγούμενης ηγεσίας του υπ. Υγείας να επανδρώσει τα νοσοκομεία της Αττικής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε κατά τη συζήτηση των δύο ανδρών να αναζητηθούν από κοινού λύσεις, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών. Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε την κρισιμότητα του ζητήματος και υπογράμμισε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αναζητηθούν λύσεις, για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΑΤΟΥΛΗ, ΚΙΚΙΛΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!