συνάντηση-αρναουτάκη-με-εκπροσώπους-952182
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 19.10.2021 | 12:59

Συνάντηση Αρναουτάκη με εκπροσώπους τοπικών φορέων για το Φράγμα της Πλακιώτισσας 

Συνάντηση με τοπικούς φορείς της Μεσαράς για το Φράγμα της Πλακιώτισσας είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία που έχουν για την ολοκλήρωση του έργου με τα αρδευτικά δίκτυα, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει για τον πρωτογενή τομέα και την τοπική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισαν πως η αντιπροσωπεία εκφράζει το σύνολο των τοπικών φορέων και των προέδρων κοινοτήτων της περιοχής.

«Υπήρχε ανησυχία των κατοίκων της Μεσαράς για το φράγμα. Είχαμε μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη σε καλό κλίμα και φεύγουμε ικανοποιημένοι διότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύθηκε ότι θα μπορέσουμε να να αξιοποιήσουμε το φράγμα όταν θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα και πως θα βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων», δήλωσε εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Φαραγγιανών του Δήμου Γόρτυνας Νίκος Λέριος, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης, εκφράζοντας την ικανοποίηση των τοπικών φορέων για τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης αφού εξήγησε πως η Περιφέρεια Κρήτης ακολουθεί τις οδηγίες των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είπε πως θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει η έμφραξη σύντομα, αφού για λόγους ασφαλείας απαιτείται περιμετρικός δρόμος. «Εμείς μετά τις προτάσεις του Συμβούλου του έργου θα έχουμε συνάντηση με το Υπουργείο. Ήδη είχα επικοινωνία για να γίνει αυτή η συνάντηση, προκειμένου να έχουμε και να δώσουμε μια πλήρη πρόταση για την ολοκλήρωση του φράγματος. Σε σχέση με τα δίκτυα, έχουμε προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης και μέχρι τέλος του έτους θα υποβληθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θα πιέσουμε για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και δέσμευσή μας είναι πως θα βρούμε την χρηματοδότηση για να γίνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ και θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην ενδοχώρα της Π.Ε. Ηρακλείου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως «αν έχουμε το 2022 την μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τότε το 2023 θα δημοπρατείται το έργο», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη μετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Σκουλάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο πρόεδρος της Λιγορτύνου Ευάγγελος Καραντεμίρης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠλιακιώτισσαςΕμμανουήλ Σκουλάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραιτωρίων Μανούσος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑποινίουΛάζαρος Μάρκου, οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών Σπύρος Δακανάλης και Γιάννης Λυκάκηςκαι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης η Μαριέττα Σγουρώ από το Τμήμα δομών Περιβάλλοντος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Ψαρουδάκης.