Συνάντηση Αρναουτάκη με Νορβηγό Πρέσβη για ανάπτυξη χρηματοδοτικών-αναπτυξιακών δράσεων

Την ανάπτυξη χρηματοδοτικών-αναπτυξιακών δράσεων στη Κρήτη μέσω του προγράμματος ΕΟΧ (eea Grand) που διαχειρίζεται η Νορβηγία με προϋπολογισμό για όλη την Ελλάδα 125 εκ. ευρώ, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Νορβηγός Πρέσβης στην Αθήνα Jørn Gjelstad που επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτεί δράσεις από ανταγωνιστικά προγράμματα και από το Υπουργείο Ανάπτυξης,  και αφορά μεταξύ άλλων την νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα.  Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Νορβηγό Πρέσβη ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στο τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, την διατροφή, ενώ από την πλευρά του ο κ. Gjelstad  χαρακτήρισε «θησαυρό» την Κρήτη για το περιβάλλον της, το κλίμα της και τον αρχαιολογικό-ιστορικό πολιτισμό της.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα και η Κρήτη ιδιαίτερα,  αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους Νορβηγούς καθώς σε ετήσια βάση τη χώρα μας επισκέπτονται περισσότεροι από 300.000 άτομα που στην πλειοψηφία τους έρχονται στο νησί μας. Τον Νορβηγό Πρέσβη στη Περιφέρεια Κρήτης συνόδευε ο επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στην Ανατολική Κρήτη Ανδρέας Μεταξάς.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!