Συλλ. Υπαλλήλων Περ. Αττικής: Να δοθεί τώρα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 16 Ιουνίου 2020 - 11:24
  • Comments Off

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. καλεί στη Στάση Εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση, μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού Αττικής, τους συναδέλφους Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Απολυμαντές, Επισκέπτες Υγείας, Κτηνίατρους, Οδηγούς, Χειριστές Μηχανημάτων, τους εργαζόμενους στην ασφαλτόστρωση, σηματοδότηση, στην καθαριότητα των κτιρίων κλπ, στο πράσινο, τους εργαζόμενους στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, στον έλεγχο του εμπορίου και του περιβάλλοντος, τους γεωπόνους κτλ.

Σε λίγες μέρες αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής για την ένταξη στα ανθυγιεινά επαγγέλματα του δημόσιου τομέα. Η  Επιτροπή θα παρουσιάσει την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ειδικότερα: α) τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους, β) τον προσδιορισμό της μεθοδολογίας, του τρόπου υπολογισμού του ύψους και των κατηγοριών του επιδόματος και γ) την υπαγωγή των ειδικοτήτων/κλάδων και χώρων εργασίας στα ανωτέρω κριτήρια.

Διεκδικούμε να ενταχτούν στο καθεστώς της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι ειδικότητες αυτές, που απαιτείται από την ίδια τη φύση της εργασίας τους και των αρμοδιοτήτων τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, από τις 7.00 πμ έως τις 11.00 πμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.00 πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29)

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, ενώ η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, ήταν να το «κόψουν» από όσους περισσότερους γίνεται. Όμως για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η ζωή και η υγεία των συναδέλφων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής.

Αυτό δεν αναιρεί ότι παλεύουμε για τη βελτίωση της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που συνδέεται με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με μέτρα προστασίας, την εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου, περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!!!

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΠΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]