σύγκρουση-πατούλη-δούρου-μετά-τις-ει-1139843
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 19.02.2023 | 21:15

Σύγκρουση Πατούλη – Δούρου μετά τις εικόνες ντροπής με τα πεταμένα ρούχα για τους σεισμόπληκτους

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένα Δούρου μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής, όπου συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται οι σεισμόπληκτοι της Τουρκίας και Συρίας.

«Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου. Εκεί στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρεια Αττικής όλα καλά; Ντροπή σας!», ανέφερε ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης που γνωστοποίησε τις άσχημε εικόνες σε ανάρτησή του στο Facebook

Στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου φαίνονταν πεταμένα πολλά ρούχα που είχαν αποστείλει οι πολίτες.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επρόκειτο για «φθαρμένα ρούχα που δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση». Η Περιφέρεια καταφέρεται εναντίον της Ρένας Δούρου, η οποία προχώρησε σε αιχμηρή ανάρτηση για την εικόνα που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Για την κα Δούρου, το ΣΥΡΙΖΑ και τους «επαγγελματίες αλληλέγγυους», η ανθρωπιά έχει μόνον κομματική αξία

Απούσα η κα Δούρου από τη συμμαχία αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής, για τους λαούς Τουρκίας και Συρίας που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Εδώ και μέρες, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση συλλέγεται και αποστέλλεται η βοήθεια αυτή, με πιο πρόσφατη τη σημερινή αποστολή 50 φορτηγών με κάθε είδους υλικό από την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής, έχει λάμψει με την απουσία της τόσο η κα Δούρου, όσο και οι κάθε λογής δήθεν «επαγγελματίες» αλληλέγγυοι, που θεωρούν ότι μόνον αυτοί είναι ευαίσθητοι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο κι ότι οι πράξεις αλληλεγγύης, πρέπει να εξαργυρώνονται κομματικά.

«Επιλεκτική ανακύκλωση μιας φωτογραφίας»

Η επιλεκτική ανακύκλωση στα μέσα ενημέρωσης μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε στο χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας ( στην οποία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση), έδωσε την ευκαιρία να βγουν από το «καβούκι» που ήταν κρυμμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την φωτογραφία αυτή επιχειρούν με γκαιμπελικές μεθόδους να αμαυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, από την οποία οι ίδιοι δήλωσαν απόντες.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς, μόνο η μικροψυχία και η συκοφαντία έχει κομματική σημαία κι αυτή είναι της κας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων «επαγγελματιών αλληλέγγυων» που έχουν στη δούλεψή τους, που μοναδική τους έννοια είναι να συκοφαντούν την Ελλάδα και το λαό της.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα για τους Έλληνες λιμενικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο Αιγαίο ενάντια στους Τούρκους δουλέμπορους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν τους ακούσαμε να λένε ένα μπράβο στους άντρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς τους προκαλεί αλλεργία η στολή που φορούν οι Έλληνες Λιμενικοί και Πυροσβέστες.

Δεν περιμένουμε λοιπόν από αυτούς τους μικρόψυχους ανθρώπους, να αναγνωρίσουν την προσπάθεια που κάνουμε ως Αυτοδιοίκηση, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και η μικροκομματική του εκμετάλλευση.

Μόνον πόνο ξέρουν να πουλούν, όχι ελπίδα.

Στη δική τους μικροψυχία απαντάμε με περισσότερη ανθρωπιά, έμπρακτη αλληλεγγύη, δράσεις ελπίδας. Γιατί στο τέλος, το φως νικά πάντα το σκοτάδι.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό μετά την ολοκλήρωση της διαλογής, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλου στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής».

Η ανάρτηση της Δούρου:

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της Ρένας Δούρου, η οποία ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Ντροπή! Μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο το Κέντρο Logistics. Ο διακεκριμένος φωτορεπόρτερ Giorgos Moutafis φέρνει στο φως το πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση Πατούλη την αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους: η βοήθεια των πολιτών πεταμένη στο δρόμο. Που είναι η υποδομή; Που είναι η φροντίδα; Πού είναι η οργάνωση; Στα σκουπίδια ελέω του κ. Πατούλη!

»Όμως αυτές οι εικόνες είναι και αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι αλληλεγγύη, το Κέντρο Logistics δεν προσφέρονται για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις στις οποίες αριστεύει ο κ. Πατούλης».