συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-αύριο-στην-850270
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 23.02.2021 | 23:34

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην Π. Αττικής για το ΧΥΤΑ Φυλής

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή καλεί σε μαζική διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη 24/2 στις 4μμ στην έδρα της περιφέρειας Αττικής την ώρα που συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο με θέμα την ΜΠΕ του ΟΕΔΑ  Φυλής .

Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιτικής Ανατροπής:

Συγκέντρωση την Τετάρτη 24/2 στις 4μμ στην περιφέρεια Αττικής (Συγγρού 15)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόρριψη της ΜΠΕ για τη χωματερή στη Φυλή που επεκτείνει το ΧΥΤΑ, διατηρεί τις παλιές και συγκεντρώνει νέες δραστηριότητες στον ΟΕΔΑ Φυλής και εξασφαλίζει την λειτουργία της για τα επόμενα 30 χρόνια !!! Να σταματήσουμε το έγκλημα – να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να ξεκινήσει επιτέλους μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι τα κέρδη των ιδιωτών

 Η διοίκηση Πατούλη συνεχίζει τα πραξικοπήματα στο ζήτημα των απορριμμάτων, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιφέρειας Αττικής για το οποίο η περιφέρεια έχει την πρώτη ευθύνη.

Την Τετάρτη 24/2/21 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλείται να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στον ΟΕΔΑ Φυλής, δηλ. να βάλει την ταφόπλακα στο περιβάλλον της Αττικής  αφού ο τάφος άνοιξε επί διοίκησης Δούρου, με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο.

Ο ΧΥΤΑ όχι μόνο δεν κλείνει όπως υπόσχονται όλοι προεκλογικά, αλλά αντίθετα  ΕΠΕΚΤΕΊΝΕΤΑΙ.

Ετσι, διατηρούν  τις παλιές και συγκεντρώνουν νέες δραστηριότητες στον ΟΕΔΑ Φυλής και εξασφαλίζουν την λειτουργία της για τα επόμενα 30 χρόνια !!! Την ίδια στιγμή κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνουν στην κατεύθυνση της εκκίνησης μιας άλλης διαχείρισης των απορριμμάτων όπως το κίνημα (των κατοίκων, περιβαλλοντικό, συνδικαλιστικό) διεκδικεί η οποία να είναι  δημόσια, με διαλογή στην πηγή,  ανακύκλωση, επαναχρησημοποίηση και προτεραιότητα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, κόντρα στο ιδιωτικό κέρδος με τίμημα τις ανθρώπινες ζωές – που θα πετάξει έξω τους ιδιώτες από τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Είχαμε αποκαλύψει με την ανακοίνωση μας στις 1/2 και πριν τη λήξη της τυπικής διαβούλευσης της ΜΠΕ την πρόκληση σε βάρος όλου του λαού της Δυτική Αττικής , της Δυτικής Αθήνας και όλου του Λεκανοπέδιου.

Το γεγονός αυτό καταδικάζει τον λαό της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας να συνεχίσει να ζει σε απόσταση αναπνοής με ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε όλη την Ευρώπη και να πεθαίνει με τον καρκίνο και τις διάφορες ειδικές μολυσματικές ασθένειες  που αποδεδειγμένα πλέον προκαλούνται στην περιοχή από την μόλυνση του ΧΥΤΑ.

Πρόκληση αποτελούν και οι μεθοδεύσεις Πατούλη να περιορίσει τη συζήτηση και να μη δώσει το περιθώριο να τοποθετηθούν πλατιά και αναλυτικά όλες οι παρατάξεις, οι τοπικοί φορείς και οι συλλογικότητες για να μη δώσει λόγο για τις πράξεις του.

  • Εδώ και 1,5 χρόνο αρνήθηκε πεισματικά να φέρει το θέμα των απορριμμάτων σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο παρά τα δεκάδες αιτήματα – όλο αυτό το διάστημα – τόσο από την ΑΑΑ όσο και από άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπόταχτη Αττική, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση),  την ώρα που πραξικοπηματικά προχωρούσε, χωρίς συζήτηση και απόφαση, σε μια σειρά ενεργειών που δημιουργούσαν τετελεσμένα στην κατεύθυνση της καταστροφικής διαχείρισης των απορριμμάτων
  • Παρά το γεγονός ότι με την έναρξη της φετινής χρονιάς δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε μονοθεματική συνεδρίαση για την ΜΠΕ στον ΟΕΔΑ Φυλής και το ζήτημα των απορριμμάτων συνολικά μέχρι το τέλος Γενάρη,  όρισε τη συζήτηση για την ΜΠΕ στον ΟΕΔΑ Φυλής για την Τετάρτη 24/2/2021 ως 4ο θέμα σε μια πλήρη θεμάτων συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που περιλαμβάνει ακόμα και τη συζήτηση για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»!!! Θέλει έτσι να υποβαθμίσει και να πνίξει τη συζήτηση – στο όνομα της «πίεσης του χρόνου» – για να ακυρώσει ακόμα και τη δυνατότητα έκφρασης της όποιας κριτικής.

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

Καλούμε :

έστω και την τελευταία στιγμή, τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να  αποσύρουν το θέμα από τη συνεδρίαση στης 24/2 και να ορίσουν έκτακτη συνεδρίαση τις αμέσως επόμενες μέρες αποκλειστικά με το θέμα των απορριμμάτων και τον ΟΕΔΑ Φυλής όπου θα δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης κάθε ενδιαφερόμενου.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε το λαό της Δυτικής Αττικής, Αθήνας και όλης της Αττικής να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Καλούμε κάθε φορέα, σωματείο, συλλογικότητα σε :

Συγκέντρωση την Τετάρτη 24/2, στις 4μμ στην έδρα της περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15) για να απαιτήσουμε  την πλατιά και ελεύθερη συζήτηση και την απόρριψη της ΜΠΕ για τον ΟΕΔΑ Φυλής.

Να απαιτήσουμε

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

ΟΧΙ «ΝΕΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (πχ. ΣΧΙΣΤΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ)  – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ – ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ