Stray Action: Δράσεις για τα Αδέσποτα με την στήριξη της Π. Κρήτης

Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει το «Stray Action Ηράκλειο 2019» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 5 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Μια εκδήλωση ευρείας πολιτιστικής, κοινωνικής και φιλοζωικής διάστασης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Οι δράσεις του προγράμματος της εκδήλωσης απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Επίκεντρο της προσπάθεια είναι  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των ζώων, τον πολιτισμό, την παιδεία. Ακόμη  την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κακοποίησης τους, την περίθαλψη τους αλλά  και ο τρόπος με το οποίο μπορούν οι πολίτες να συμβάλουν σε αυτές τις διαδικασίες.  Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερη στόχευση στα παιδιά  για τα οποία έχει προετοιμαστεί ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Αφετέρου η ενίσχυση του έργου της Φιλοζωικής ομάδας Σείριος, και απλών εθελοντών που δίνουν καθημερινά δύσκολη μάχη για την περίθαλψη αδέσποτων στους δρόμους του νησιού.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 

Stray Action

Δράσεις για τα Αδέσποτα

 17:00μμ Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών

EvAngelia Orfanoudaki – Πλουμιστά Παραμύθια

~ Ιστορίες για κουλουκάκια και κατσούλια ~

Θεματική παράσταση Αφήγησης συνοδεία ζωντανής Μουσικής

Εικαστικό και μουσικοκινητικό εργαστήρι!

Διάρκεια: 60′ Ηλικίες: Από 2 ετών

Nikol Pytha– Ζωγραφική

18:00 μμ Ανοικτή Εκδήλωση

 Καλωσόρισμα- Χαιρετισμοί

Ρενάτα Γύπαρη  Εκπαιδεύτρια Σκύλων

Χτίζοντας μια αρμονική σχέση με τα ζώα

Βασίλης Τσιγκούρας Κατασκευαστής Αναπηρικών Αμαξιδίων

Δικαίωμα στη ζωή για τα ανάπηρα ζώα

Νίκος Χρυσάκης  Αστυνομικός Διευθυντής –Συγγραφέας

«H κακοποίηση των ζώων κι ο φαύλος κύκλος της βίας.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ελληνική Αστυνομία».   

*Δράση συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων για τα αδέσποτα του Ηρακλείου

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, σημαντικός αρωγός της εκδήλωσης, συντονίζει τη δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους. Θα έχουμε τη χαρά να συμμετέχουν στην εκδήλωση και 30 παιδάκια τα οποία φιλοξενούνται στις δομές που υποστηρίζει το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

21:00  Συναυλία

Φωνητικό Σύνολο Τσουγκράνες

Μάνος Παπαδάκης

The Motiff

Pink Tales

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, σημαντικός αρωγός της εκδήλωσης, συντονίζει τη δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους. Θα έχουμε τη χαρά να συμμετέχουν στην εκδήλωση 30 παιδάκια οικογενειών προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη μας μέσω του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια μας !!

https://www.facebook.com/1334663840041515/posts/1400666810107884?sfns=mo

Ενημέρωση υποψήφιων εθελοντών:

https://www.facebook.com/1334663840041515/posts/1404941589680406?sfns=mo

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρειας Κρήτης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης:

«Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους εμπνευστές της δράσης, καθώς θα υπάρχουν σημαντικές ενημερωτικές ομιλίες που αναπτύσσουν την φιλοζωία. Όλοι γνωρίζουμε ότι, η αγάπη για τα ζώα είναι πολιτισμός, και καλούμε τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα έχουν και μουσικό περιεχόμενο».

Μαρίζα Ζυμωνοπούλου Αντιπρόεδρος Φιλοζωικής ομάδας Σείριος

«Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος σας προσκαλεί στην εκδήλωση Δράση για τα Αδέσποτα (Stray Action) Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 μμ και θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, ομιλίες για την σχέση παιδιών και ζώων, για τα ανάπηρα ζωάκια, για την κακοποίηση και τον φαύλο κύκλο της βίας που παρατηρείται στις κοινωνίες. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία γνωστών καλλιτεχνών της πόλης μας. Παράλληλα θα πραγματοποιείται συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδέσποτα του Ηρακλείου.

Έλλη Κοκάλη Συντονίστρια Stray Action

«Είναι  μια πρωτοβουλία που περικλείει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πολιτισμό παιδεία εκπαίδευση , ενημέρωση, αλληλεγγύη. Έχει  ιδιαίτερη στόχευση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δομηθεί μια υγιής σχέση παιδιών και ζώων, απαντώντας στα κρίσιμα ερωτήματα της πρόσφατης επικαιρότητας. Η υλοποίηση της θα ήταν αδύνατη χωρίς τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, αλλά και την αρωγή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που έχει επιμεληθεί τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών Το Stray Action είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη σε όλους  τους εθελοντές και όλους τους πολίτες. Ελάτε να ακούσουμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να βοηθήσουμε!»

Πληροφοριακό Υλικό

Η σελίδα της εκδήλωσης στο FB

https://www.facebook.com/SATcrete/?modal=admin_todo_tour

Υλικό για Ομιλητές :

Ρενάτα Γρυπάρη

https://www.facebook.com/1334663840041515/posts/1400106323497266?sfns=mo

Βασίλης Τζιγκούρας

https://www.facebook.com/1334663840041515/posts/1400111553496743?sfns=mo

Νίκος Χρυσάκης https://www.facebook.com/1334663840041515/posts/1405186212989277?sfns=mo

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!