Στον Περιφερειάρχη Κρήτης 30 παιδιά από την Ιορδανία

Τριάντα παιδιά από τα σχολεία  του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιορδανία, υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναυτάκης. Τα παιδιά φιλοξενούνται από την Περιφέρεια και το δήμο Χερσονήσου στις παιδικές κατασκηνώσεις στο Κοκκίνι Χάνι, για ολιγοήμερες διακοπές  και ξεναγούνται στην Κρήτη, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία, και τον πολιτισμό του.

Τα παιδιά συνοδεύονται από τον Γεράσιμο Αλεξόπουλο Διευθυντή στο Αγγλόφωνο τμήμα των σχολείων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιορδανία, και τον δρ. Ηλία Παυλούση Πρόεδρο του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης Αρναουτάκης  δήλωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε για την παρουσία των παιδιών,  γιατί είναι μαθητές προερχόμενοι από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και σε αυτό το 15νθήμερο της παραμονής τους στην Κρήτη θα μάθουν για την ιστορία, τον πολιτισμό, θα δουν τις ομορφιές του νησιού και θα βιώσουν την φιλοξενία των Κρητικών, εμπειρίες που θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους».

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Αλεξόπουλος επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία των παιδιών από την Ιορδανία γιατί έρχονται από μια χώρα που ως επί το πλείστον είναι έρημος,  οπότε η μοναδική φύση της Κρήτης τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Τα παιδιά είναι εντυπωσιασμένα και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την φιλοξενία την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο Χερσονήσου».

Τέλος ο δρ. Ηλίας Παυλούσης, Πρόεδρος Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων, σημείωσε ότι «τα δυο τελευταία χρόνια μας επισκέπτονται παιδιά από την Ιορδανία για ολιγοήμερες διακοπές. Οι δεσμοί μας με την Ιορδανία είναι πάρα πολύ στενοί, ενώ γίνεται προσπάθεια να δοθούν υποτροφίες σε παιδιά για να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με την βοήθεια του καθηγητή του εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κώστα Καλλία».

Ο κ. Παυλούσης έκανε γνωστό επίσης ότι στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Κρήτη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Τα παιδιά εξάλλου χάρισαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης ως αναμνηστικό δώρο ένα πίνακα που είχαν ζωγραφίσει τα ίδια, ενώ ο Περιφερειάρχης έδωσε σε όλη την αποστολή δώρα με πληροφοριακό υλικό για την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, και τον τουρισμό της Κρήτης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση