Στην τουριστική έκθεση «PHILOXENIA 2012» η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει και φέτος στην 28η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Θεσσαλονίκης «PHILOXENIA 2012» που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012. Η φετινή αναβαθμισμένη διοργάνωση φιλοξενεί περισσότερους από 100 εμπορικούς επισκέπτες της Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς προερχόμενους τόσο από τις παραδοσιακές αγορές της Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας, Βαλκανικών χωρών όσο και από τις πολλά υποσχόμενες αγορές της Ρωσίας, Ουκρανίας, Κίνας, Ινδίας, ΗΠΑ και Τουρκίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεχωρίζει το Συνέδριο για τον Θρησκευτικό & Πολιτιστικό Τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θέτοντας ως στόχο την ενίσχυσης της εικόνας της ως τουριστικού προορισμού τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Έκθεση δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε Θεσσαλούς επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.

Επιπλέον, όπως τόνισαν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, στη φετινή διοργάνωση δίνεται στη Θεσσαλία μια μοναδική ευκαιρία να προβάλει τους γνωστούς αλλά και «ανεξερεύνητους» θρησκευτικούς θησαυρούς της προσελκύοντας νέους επισκέπτες στην περιοχή, ενώ μετά την εμπειρία διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλία, η παρουσία στη φετινή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (UEFA) αποτελεί μια καλή ευκαιρία προβολής των δυνατοτήτων της περιοχής στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Τέλος σύμφωνα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, η παρουσία της Θεσσαλίας στις ευρωπαϊκές αγορές ολοκληρώνεται για φέτος με τη συμμετοχή της στην ειδική έκθεση θαλάσσιου τουρισμού και τουρισμού κρουαζιέρας, τη «Seetrade Med 2012» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27-29 Νοεμβρίου στη Μασσαλία.

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!