Στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ο Κ. Αγοραστός για το προσφυγικό

Συνάντηση με τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. P. Leclercκ τον assistant regional representative κ. G. Lepri είχε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το προσφυγικό και οι τρόποι αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Αθήνα.

Στο μεταξύ συλλυπητήρια επιστολή στον Πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα Luc Liebaut έστειλαν οι 13 περιφερειάρχες εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους Βέλγους πολίτες. Η επιστολή αναλυτικά έχει ως εξής:

«Εξοχότατε κ. Πρέσβη,
Οι δεκατρείς Περιφέρειες της Ελλάδας εκφράζουμε την οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης της 22ας Μαρτίου 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και την αλληλεγγύη μας στον Βελγικό λαό για τις δύσκολες στιγμές που έζησε».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε την Πρεσβεία του Βελγίου όπου εξέφρασε την οδύνη του στον Βέλγο Πρέσβη και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητήριων, χαρακτηρίζοντας την επίθεση έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΠΕ, ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!