Στερεά Ελλάδα: Αντίθετη στη μείωση προσωπικού – διαθεσιμότητα

Την πλήρη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων (ΔΕ-ΙΔΑΧ) εξέφρασαν όλοι οι παρευρισκόμενοι (περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής παρατάξεων, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι εργαζομένων) σε έκτακτη σύσκεψη για το «μνημόνιο 3» και τις επιπτώσεις του στην Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη.

Όπως σημείωσαν, «λύση δεν είναι η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό , ούτε και η κατεδάφισή τους. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη. Ο νόμος 4093/12 και οι οριζόντιες περικοπές του αποτελούν καίριο πλήγμα στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών. Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης. Ακρωτηριάζεται ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπο με την διαθεσιμότητα και την άμεση και προδιαγεγραμμένη απόλυση.

»Επισημαίνουμε ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχει ήδη υποστεί μείωση η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ( ΚΑΠ) κατά 60% για τη διετία 2011-2012. Κατά συνέπεια οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη. Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στηρίζουμε και καλύπτουμε πολιτικά- νομικά- και διοικητικά τον αγώνα των εργαζομένων της Περιφέρειας».

Κατόπιν αυτών, συγκαλείται την επόμενη Δευτέρα, σε ειδική συνεδρίαση, το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις του Μεσοπρόθεσμου και να πάρει αποφάσεις

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!