Στ. Αρναουτάκης: «Είμαστε έτοιμοι ν’ αξιοποιήσουμε τα κονδύλια για τις καταστροφές»

Για πρώτη φορά η Κρήτη έχει μεγάλα ποσά για αποκατάσταση ζημιών από τις καιρικές συνθήκες τη φετινή χρόνια, δεδομένο στο οποίο επίκεντρωσε την τοποθέτησης του ο Περιφερεριάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την τροποποίηση του προγράμματος έργων με στόχο την προσθήκη έργων και μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών του περασμένου χειμώνα.

248 εκ. ευρώ είναι τα κονδύλια που θα διατεθούν για τα έργα αποκατάστασης ρεμάτων, ποταμών και για τις υπόλοιπες ζημιές από τις καταστροφές στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημειώνοντας πως είναι μια ευκαιρία για την Κρήτη αφού το νησί ποτέ δεν είχε πάρει τέτοια μεγάλα ποσά για αποκαταστάσεις ζημιών και έργα προστασίας, να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, διαφορετικά θα φταίμε όλοι κι όχι η κυβέρνηση ή ο καιρός και ο Θεός», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης εξηγώντας πως η Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη ν’ αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια που πήρε η Κρήτη για τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα. Υπάρχουν τα 78 εκ. στα Χανιά, πάνω από 60 που διατίθενται στους Δήμους, 48 στο Ρέθυμνο και επιπλέον όλα τα κονδύλια που είχε προγραμματίσει η Περιφέρεια με έργα πάνω από 20 εκ. ευρώ, εξήγησε ο κ. Αρναουτάκης.

Στην παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση πόρων κι όχι μόνο αρμοδιοτήτων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μεγάλα οδικά κι άλλα έργα βασικών υποδομών που υλοποιεί έγκαιρα η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ όσα μένουν στα Υπουργεία παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Υπογράμμισε δε πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε ως πολίτες, δίνοντας ως παράδειγμα τα εκατοντάδες ρέματα που έχουν κλείσει από καταπατήσεις και αυθαιρεσίες, προκαλώντας προβλήματα και καταστροφές στις νεροποντές.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]