Σκουπίδια Αττικής: Οκτώ «μνηστήρες» για εργοστάσιο Γραμματικού

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετείχαν συνολικά οκτώ (8) διαγωνιζόμενοι, είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα, «αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το αυξημένο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα έργα», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ΕΔΣΝΑ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη φάση αυτή κατατίθενται μόνο τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό και θα ακολουθήσει η β’ φάση με τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και, τέλος, η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Στις 24/01, 29/01 και 05/02/2013 θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής (Κερατέα) και της Δυτικής Αττικής (Λιόσια και Φυλή).

«Με τους διαγωνισμούς που ξεκίνησε ο ΕΔΣΝΑ δρομολογήσαμε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση προς όφελος των πολιτών. Μέσα από τον Ανταγωνιστικό Διάλογο θα προκύψουν όλα τα στοιχεία και η βέλτιστη για το Δημόσιο συμφέρον προσφορά, χωρίς αποκλεισμούς και με ανοικτές όλες τις τεχνολογίες. Πρόκειται για το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και πρέπει να το διαφυλάξουμε.

»Η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας που επικαλούνται όλοι δεν έρχεται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Έρχεται μέσα από έργα υποδομής που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Κατανοώ τις όποιες διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις αλλά ο σεβασμός της νομιμότητας και η συμμετοχή στο διάλογο είναι ο μόνος τρόπος για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Περιμένουμε τις προτάσεις και την εποικοδομητική συμμετοχή όλων, στο διάλογο που μόλις άρχισε», δήλωσε αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρός.

Τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων ΒΑ Αττικής:

  • Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
  • Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά (27) έτη από την υπογραφή της. Η ακριβής συνολική διάρκεια της Σύμπραξης, καθώς και οι όροι για την ενδεχόμενη παράταση αυτής θα καθορισθούν ειδικότερα στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.
  • Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/ και εθνική χρηματοδότηση.
  • Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού.
  • Η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΔΣΝΑ, ΣΔΙΤ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!