Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας-SOS των εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Ιούνιος
Back

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας-SOS των εργαζομένων

SOS των εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας στη συνάντηση, που θα έχουν αύριο (Τρίτη 7/10, στις 11πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Ελευσίνα , Ηρώων Πολυτεχνείου 78 -1ος όροφος) με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νικόλαος Δένδιας, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής , εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Ομάδων , της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας- Δυτικής Αττικής και φυσικά πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στη συνάντηση που γίνεται με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου συγκαλείται πλατιά σύσκεψη , για την προοπτική των ναυπηγείων Ελευσίνας και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι 600 εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετάφεραν τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει: « Οι 600 εργαζόμενοι του Ναυπηγείου μας έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της απελπισίας και της εξαθλίωσης, αντιμετωπίζοντας πλέον μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης – τόνισαν – Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας γιατί είμαστε απλήρωτοι από 6 έως 9 μήνες και αγωνιούμε για το μέλλον και τη δουλειά μας.»
Επισήμαναν, πως ταυτόχρονα διεκδικούν μια βιώσιμη λύση ανάπτυξης για τα Ναυπηγεία και πως αγωνίζονται για να κρατήσουν τα Ναυπηγεία ανοιχτά.

Να σημειωθεί , πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση τα τελευταία 4 χρόνια αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επιβίωσης, με μειωμένο κύκλο εργασιών, έλλειψη ρευστότητας, άρνηση χρηματοδότησης από τράπεζες και εργοδοτική οικονομική αδυναμία. Ήδη έχει ενταχθεί στις διαδικασίες του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν από την πτώχευση και το λουκέτο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!