Σύσκεψη στην Π.Κρήτης για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι Ενώσεις ξενοδόχων του νησιού ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.

Σε πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη και των Προεδρείων των Ενώσεων ξενοδόχων της Κρήτης με στόχο τις από κοινού δράσεις και τη συμβολή όλων στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Βαμιεδάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των Προεδρείων των ενώσεων ξενοδοχείων που ζήτησαν τη συνάντηση-σύσκεψη και τους ενημέρωσε διεξοδικά σχετικά με τα βασικά σημεία του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας αναφορικά με τον τουρισμό τα οποία επικεντρώνονται στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των επισκεπτών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την διασύνδεση του τουριστικού κλάδου με τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Βαμιεδάκης τους ενημέρωσε επίσης για τις δράσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη και ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε στενή και συνεχή μεταξύ τους συνεργασία με έμφαση στην εξωστρέφεια, στη στοχευμένη προβολή του νησιού στο εξωτερικό, στην προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ξενοδόχων και τοπικών παραγωγών του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης των βασικών υποδομών και επισημάνθηκε η ευθύνη της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων που σηματοδοτούν την τοπική ανάπτυξη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!