Σύσκεψη για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων Ν. Ιωνίας στη ΝΑΜ

Το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων στη Νέα Ιωνία απασχόλησε τη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ν. Ιωνίας Παύλου Μαβίδη, στο γραφείο του νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια, παρουσία και του αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά.
 
Ο νομάρχης και ο αντινομάρχης ενημέρωσαν το δήμαρχο για την πορεία υλοποίησης του 5ετούς προγράμματος της ΝΑΜ για τη σχολική στέγη και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ολοκλήρωσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξηρακιάς ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη του 6/θέσιου ολοήμερου δημοτικού Σχολείου και του 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου στα Μελισσάτικα, σχολεία τα οποία θα κατασκευαστούν στον ίδιο χώρο και πρόσθεσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα υποβληθεί το τεχνικό δελτίο του έργου ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα σχολείων 1.200τ.μ. με κοινή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και διαμόρφωση χώρου στο οικόπεδο όπου σήμερα στεγάζεται το παλιό σχολείο.
 
Επιπλέον, ο νομάρχης επισήμανε στο δήμαρχο ότι θα πρέπει να φροντίσει για τη στέγαση του δημοτικού σχολείου, αφού, όπως είπε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το νέο κτίριο θα είναι υπό κατασκευή και θα έχουν γκρεμιστεί οι παλιές αίθουσες.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση προσωρινής στέγης στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης.

Όσον αφορά στο 9ο δημοτικό και το 9ο Νηπιαγωγείο, τα οποία θα κατασκευαστούν από τον ΟΣΚ με τη διαδικασία ΣδΙΤ (Σύμπραξη δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα), η ΝΑΜ έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες εξαγοράς των απαιτούμενων οικοπέδων κατά 95%, ενώ το υπόλοιπο 5% είναι ένα μικρό οικόπεδο το οποίο, επειδή δεν υπήρξε συμφωνία με τον ιδιώτη, θα συζητηθεί εντός των ημερών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκτηθεί με διαδικασία απαλλοτρίωσης.

«Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον ΟΣΚ να προχωρήσει στην κατασκευή του συγκροτήματος μετά την επιλογή του αναδόχου ΣδΙΤ που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε για το θέμα ο αντινομάρχης.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ενημερώθηκε σχετικά με το 1ο και το 5ο Νηπιαγωγείο για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά θέματα παραχώρησης του οικοπέδου, ώστε ο ΟΣΚ να προχωρήσει στην κατασκευή των κτιρίων με τη μέθοδο των προκατασκευασμένων στοιχείων βαρέως τύπου.

Ο δήμαρχος έθεσε και το θέμα της διάβασης των μαθητών από τον περιφερειακό ενόψει μάλιστα της λειτουργίας, την επόμενη σχολική χρονιά, του συγκροτήματος του πρώην Μουσικού Σχολείου, όπου πρόκειται να στεγαστούν το 4ο Γυμνάσιο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο νομάρχης σημείωσε ότι η νομαρχία διεκδικεί από το ΥΠΕΧΩδΕ και την εγκατεστημένη εργολαβία του Περιφερειακού να κατασκευαστεί ανισόπεδη διάβαση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών, ενώ τόνισε ότι, ανεξάρτητα από τη διάβαση, η επιτήρηση της διέλευσης από σχολικό τροχονόμο είναι αναγκαία.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!