Σύσκεψη για τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής στην Πρέβεζα

Οι παράνομες καταπατήσεις, τα προβλήματα ύδρευσης, η συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων, η κακή κατάσταση των δρόμων, η έλλειψη φωτισμού, κ.ά προβλήματα που χρονίζουν στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας, τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που έγινε για το θέμα στη νομαρχία.

Παρόντες ήταν ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Αρβανίτης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Λ. Νταλαμάγκας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας Σπ. Κανιώρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Βιομηχανικής περιοχής Πρέβεζας Θ. Μποτίνας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής διεύθυνσης Πρέβεζας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δ/νσεων Τεχνικών υπηρεσιών και Ανάπτυξης της Ν.Α. Πρέβεζας. Παρόντες επίσης ήταν στελέχη της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο Θαν. Κητσίδη.

«Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια η ΒΙΠΕ βρίσκεται σε μια πολύ κακή κατάσταση: σκουπίδια, δρόμοι κακοσυντηρημένοι, ελλείψεις σε ύδρευση, πυκνή βλάστηση, ακαθάριστοι τάφροι κλπ. είναι μόνο ενδεικτικά προβλήματα τα οποία απαιτούν άμεση λύση», τόνισε ο νομάρχης, και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το συντομότερο δυνατό θα καταβάλλει προσπάθειες επίλυσής τους.

Συγκεκριμένα, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν την αποκομιδή των σκουπιδιών και την παροχή ύδρευσης σε όλους τους εγκατεστημένους, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των παράνομων καταπατήσεων της βιομηχανικής περιοχής.

«Εμείς, από την πλευρά μας, τονίσαμε ότι η πρωτοβουλία που αναλάβαμε για τη διευθέτηση του ρέματος Καρυδά, την ολοκληρώνουμε το επόμενο διάστημα και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να υποβάλλουμε πρόταση και τεχνικό δελτίο στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου», δήλωσε ο κ. Ιωάννου. Η χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης του Καρυδά, αναμένεται να ξεπεράσει συνολικά σε κόστος τα 2 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε, «η ΒΙΠΕ είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο με κάθε τρόπο θα πρέπει να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για να υπάρξουν νέες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Καλούμε όλους τους φορείς και ιδιαίτερα την ΕΤΒΑ να αναλάβει τις ευθύνες και όσα στη σημερινή σύσκεψη δεσμεύτηκε, να τα υλοποιήσει το συντομότερο δυνατό. Κυρίως δε να ολοκληρώσει επιτέλους την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά όλα τα αναγκαία έργα στην ΒΙΠΕ. Η Ν.Α. Πρέβεζας θα παρακολουθεί από κοντά και βεβαίως θα αναλαμβάνει όταν χρειάζεται και νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και διευθέτηση και άλλων ζητημάτων».

Ο δήμαρχος Πρέβεζας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ τονίζοντας χαρακτηριστικά «ο δήμος είναι διαθέσιμος να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που σχετίζονται με τα απορρίμματα, την ύδρευση, τις καταλήψεις των χώρων, αν και εφόσον από την πλευρά της ΕΤΒΑ όσα έχουν συμφωνηθεί κατά καιρούς αλλά και στη σημερινή σύσκεψη θα γίνουν πράξη. Βεβαίως στη βιομηχανική περιοχή υπάρχουν και ευρύτερα θέματα που έχουν να κάνουν με τα έργα υποδομής και για τα οποία άκουσα χρήσιμες και θετικές τοποθετήσεις από την πλευρά της ΕΤΒΑ, ωστόσο θα κρατήσω κάθε επιφύλαξη μέχρι την ώρα που θα δούμε ενεργοποίηση των θεμάτων αυτών και την πορεία υλοποίησης».

Τέλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με το δήμο θα διευθετηθούν τα περισσότερα από τα προβλήματα που παρατηρούνται στη βιομηχανική περιοχή.

«Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ήδη έχει προχωρήσει στον επανασχεδιασμό του συστήματος διαχείρισης ομβρίων και προτίθεται πολύ σύντομα να υποβάλλει νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία σε γενικές γραμμές είναι προσανατολισμένη στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής, αίροντας οποιαδήποτε προβλήματα και ενστάσεις είχαν δημιουργηθεί μέχρι τώρα», δήλωσε και πρόσθεσε: «στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση κάποιων βασικών έργων καθαρισμού και αποκατάστασης της βιομηχανικής περιοχής, ενώ παράλληλα θα συνεργαστούμε με το δήμο υπογράφοντας μία προγραμματική σύμβαση για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και την παραχώρηση όλου του συστήματος ύδρευσης στο δήμο Πρέβεζας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!