Συντονίζουν τις δράσεις τους για την προώθηση του τουρισμού

Ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων σε περιφερειακό επίπεδο για την προώθηση του τουρισμού, ενόψει της φετινής θερινής περιόδου, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Οι περιφερειάρχες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των δύο υπουργών, επιβεβαίωσαν τη βούληση για στενή συνεργασία με τα δύο υπουργεία, για την καλύτερη τουριστική προβολή και ταυτόχρονα έθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές κι έχουν σχέση με τη συνολική εικόνα, που θα αποκομίσει το μεγάλο -όπως αναμένεται- κύμα τουριστών φέτος το καλοκαίρι.

Επισημάνθηκε δε από την κ. Κεφαλογιάννη και τον κ. Στυλιανίδη η ανάγκη να υπάρξει συνοχή και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε οι τουρίστες να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της χώρας στο εξωτερικό, κάτι με το οποίο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς αποτελεί και δικό τους αίτημα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς τόνισε ότι «μαζί θα συμπορευτούμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια της αξιοποίησης του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας».

Πρόσθεσε δε ότι «όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα θετικά, να ελαχιστοποιήσουμε τα αρνητικά, ώστε η χώρα μας να αποκομίσει το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Με συνοχή και συντονισμό όλων των φορέων θα καταφέρουμε ουσιαστικό κέρδος στη πραγματική οικονομία, δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ και πολλές θέσεις εργασίας. Aυτός είναι ο στόχος μας».

Διαβάστε επίσης
«Ζήσε Μάη μου….

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!