Σύνοδος κορυφής 800 περιφερειαρχών και δημάρχων της ΕΕ στην Αθήνα τον Μάρτιο

Περισσότεροι από 800 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έρθουν στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα για να παραστούν στη σύνοδο κορυφής των περιφερειών και των πόλεων της ΕΕ, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Η διοργάνωση και η επικοινωνιακή κάλυψη της συνόδου των πόλεων και των περιφερειών της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου του 2014, εξετάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τύπου. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον Τιελ Λορεντιέλ, διευθυντή Επικοινωνιών της Επιτροπής των Περιφερειών.

Ντιμπέιτ υποψηφίων για την προεδρία της ΕΕ

Στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των περιφερειών και των πόλεων της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί μάλιστα στην Αθήνα και το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δήλωσε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεδίκογλου. «Οι επόμενες ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης συνολικά και είναι αρκετά ενδεικτικό το γεγονός ότι το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει εδώ στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι και η ημερίδα που θα προηγηθεί και θα παρουσιαστεί στους ευρωπαίους πολίτες το τι σημαίνει σε τοπικό επίπεδο η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Ιδιαίτερα για εμάς εδώ στην Ελλάδα αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της διαδρομής προς τις ευρωεκλογές και θα φιλοξενήσουμε αυτές τις δράσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα δώσουμε την εικόνα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «θα υποδεχτούμε στη διάσκεψη κορυφής στην Αθήνα τους δημάρχους και περιφερειάρχες από την Ευρώπη των 27 και πρέπει να τα οργανώσουμε όλα σωστά».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τιελ Λορεντιέλ, διευθυντής Επικοινωνιών της Επιτροπής των Περιφερειών, τόνισε ότι «η διοργάνωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των περιοχών και των πόλεων ήταν μια ιδέα του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού που ήθελε να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων για το θέμα της ανεργίας, αλλά και της ανάπτυξης για τις περιοχές της Ελλάδας. Πρέπει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης μέσω της ενίσχυσης της απασχόλησης στις ελληνικές περιφέρειες. Θα φέρουμε στην Αθήνα πολλούς ειδικούς για την εξεύρεση λύσεων με στόχο την ανάκαμψη στις ελληνικές περιφέρειες. Στη σύνοδο αυτή που θα γίνει λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές θα έχουμε επίσης στην Αθήνα τους υποψήφιους από τα κυριότερα ευρωπαϊκά κόμματα για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Η εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε λύσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης προς όφελος του ελληνικού λαού».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΤΙΕΛ ΛΟΡΕΝΤΙΕΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!