Συνεργασία ΝΑΜ  – δήμου Βόλου για την αντιπλημμυρική προστασία

Τη συνεργασία του δήμου Βόλου προκειμένου να μην υπάρχουν εμπόδια στην αντιπλημμυρική προστασία, ζητά ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, με επιστολή του προς το δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη.

Στην επιστολή του, ο νομάρχης αναφέρει ότι η ΝΑΜ είχε καταφέρει να ενταχθούν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας στους χείμαρρους Κραυσίνδωνα και Ξηριά, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων, ώστε στη συνέχεια δήμος και νομαρχία να διεκδικήσουν από κοινού πόρους του ΕΣΠΑ για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων.

Σύμφωνα με τις μελέτες και μέχρι την οριστική κατασκευή των έργων, «αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα, για τα οποία πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες», σημειώνει ο κ. Παπατόλιας.

Πρόκειται για:

– τις γέφυρες της «Λαχαναγοράς» στο χείμαρρο Ξηριά και της «Αναλήψεως» στο χείμαρρο Κραυσίνδωνα που πρέπει να κατεδαφιστούν χωρίς χρονοτριβή, δεδομένου ότι εγκυμονούν κινδύνους για πρόκληση πλημμυρών. «Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αναλάβει άμεσα ο δήμος Βόλου, παρεμβαίνοντας συγχρόνως στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα σημεία αυτά», αναφέρει ο νομάρχης.

– στην περίπτωση του χειμάρρου Ξηριά, όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη, το ύψος των πρανών από τη γέφυρα του διμηνίου μέχρι τη θάλασσα δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να απαιτείται η προσωρινή ανύψωσή τους, μέχρι την οριστική κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων.

Ο νομάρχης ζητά από το δήμο να καθαιρέσει το συντομότερο δυνατό, η καθαίρεση τις δύο γέφυρες που δημιουργούν, σύμφωνα με τη μελέτη, εμπόδια στην ελεύθερη ροή των πλημμυρικών νερών των χειμάρρων.

Τέλος, ο νομάρχης ενημέρωσε το δήμαρχο ότι η ΝΑΜ εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής ενός πρόσθετου τεχνικού έργου προσωρινής ανύψωσης των πρανών του Ξηριά στην περιοχή της Νεάπολης, προκειμένου να ανασχεθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!