Συνέδριο ΕΝΠΕ: Ένταση & διακοπή λόγω της «θεωρίας των δύο άκρων»

Ένταση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του συνεδρίου της ΕΝΠΕ προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να αναπτύξει τη θεωρία των δύο άκρων με αφορμή συνθήματα που ακούστηκαν από εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Στο υπουργείο  οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές και δεν υπάρχει σωματείο που έχει ζητήσει να με δει και δεν το έχω δεχθεί. Δεν είναι διάλογος κωφών. Περίμενα,  λοιπόν,  όποιος θέλει  να έρθει στο γραφείο να μιλήσουμε», είπε ο υπουργός.  Και πρόσθεσε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο: «Και βέβαια η δουλειά είναι ιερό δικαίωμα. Και για τους 1,5 εκατ. ανέργους. Μετά από 35 χρόνια δουλειάς, γνωρίζω τι είναι ο διάλογος και τι είναι το σόου. Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να παίζει ένα πλάνο στα δελτία των οκτώ. Όμως, το φίδι του φασισμού και του ναζισμού  θέλει έναν κόρφο να τραφεί . Φαίνεται δεν μπορείτε να κάνετε εσείς διάλογο». Και συνέχισε: « Όλοι  καταγγείλαμε το μόρφωμα, αλλά αυτό που κάνετε είναι εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση που γίνεται, είναι η ευκαιρία που δίνεται σε όλους αυτούς τους ναζί. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον λαϊκισμό να ανθίσει».

Αμέσως από το ακροατήριο ακούστηκαν φωνές «αίσχος», «ντροπή σου», ενώ η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής του ΚΚΕ  Αλεξάνδρα Μπαλού κατηγόρησε τον υπουργό ότι «ταυτίζει τους εργαζόμενους με το φασισμό». «Παραποιείτε τα λόγια μου», απάντησε ο κ. Μιχελάκης και παρά τις παραινέσεις του προέδρου της ΕΝΠΕ Γ. Σγουρού να χαμηλώσουν οι τόνοι, οργισμένος κατέβηκε από το βήμα λέγοντας ότι δεν συνεχίζει την ομιλία.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο υπουργός, μια μικρή ομάδα εργαζομένων φώναξε συνθήματα: «Όχι απολύσεις και περικοπές. Έχουμε ανάγκη από δουλειές», «Όχι άλλοι στο βωμό της τρόικας» και «Όχι άλλη κινητικότητα στην Περιφέρεια Αττικής».

Τελικώς, οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν μετά από δεκαπεντάλεπτη διακοπή. Ωστόσο το κλίμα είχε ήδη χαλάσει.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΘΕΩΡΙΑ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!