Συνεδρίαση για τον Αχελώο πραγματοποίησε η ΠΑΣΕ

Η εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου απασχόλησε τη συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, στη νομαρχία Λάρισας. Ο νομάρχης Λάρισας και πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΑΣΕ Λουκάς Κατσαρός, τόνισε ότι το έργο της μερικής μεταφοράς νερού του Αχελώου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 40% του συνολικού έργου.

Μένει, όπως είπε, να επενδυθεί η τάφρος που οδηγεί από τον Αχελώο προς τη δρακότρυπα, η κατασκευή του έργου στο Μυρόφυλλο και οι γύρω απαλλοτριώσεις. Ο νομάρχης Λάρισας έκανε λόγο για ένα έργο πνοής με σημαντικά οφέλη, περιβαλλοντικά, ενίσχυση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπολοίπων που παρέστησαν στη συνεδρίαση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν τα έργα για τη τελική ολοκλήρωση του έργου αλλά να δοθεί έμφαση και στην επικοινωνιακή πολιτική.

Ο νομάρχης Τρικάλων Η. Βλαχογιάννης τόνισε ότι υπάρχει ομαλή ροή χρηματοδότησης των έργων και μένει να δοθούν επιπλέον χρήματα για τα συνοδευτικά έργα.

Ο νομάρχης Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση με τον Υπ. ΠΕΧΩδΕ Γ.Σ ουφλιά για να οριστεί το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων.

Για έργο πνοής που θα δώσει ανάσα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και ενίσχυση της επικοινωνιακής πολιτικής έκανε λόγο από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στο νομό Λάρισας Σ. Ροντούλης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!