Συνάντηση του Παν. Ψωμιάδη με την Υφυπουργό Απασχόλησης - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Συνάντηση του Παν. Ψωμιάδη με την Υφυπουργό Απασχόλησης

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου είχε σήμερα το πρωί, στις 9.30 στο γραφείο του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής του ΟΑΕδ Γιώργος Βερναρδάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εργασία και την απασχόληση στο νομό Θεσσαλονίκης.

Ο Νομάρχης έκανε λόγο για «ένα νέο πνεύμα στη λειτουργία του Υπουργείου» και ευχαρίστησε την Υφυπουργό και τον διοικητή του ΟΑΕδ για «την αποδοτική συνεργασία με τη Νομαρχία ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση και τα έως τώρα θετικά αποτελέσματα. «δυστυχώς χάσαμε πολλά χρόνια σ’ αυτό τον τόπο. Σήμερα τρέχουμε και προσπαθούμε να εντείνουμε τους ρυθμούς», υπογράμμισε ο Νομάρχης, μιλώντας για την ανάγκη περαιτέρω εντατικοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης.

Τη βούληση του Υπουργείου να συμπορευθεί με τις ανάγκες των κοινωνικών εταίρων για τη μείωση της ανεργίας στο νομό Θεσσαλονίκης, μέσα τον καλύτερο συνδυασμό μέτρων και πολιτικών, τόνισε με τη σειρά της η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής Σοφία Καλαντζάκου. Η Υφυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα το νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη μεταξύ τους συνάντηση, διότι είναι πολύ καλός γνώστης των θεμάτων της απασχόλησης και «μπορεί να μας οδηγήσει σε μια ακόμη σωστότερη κατεύθυνση». «Θέλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, αλλά και να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης -διότι αυτό είναι το ζητούμενο», υπογράμμισε η κ. Καλαντζάκου, ζητώντας «καλύτερη συνεργασία με όλους τους εταίρους και όλους τους φορείς, ώστε η προσπάθεια να έχει απτά αποτελέσματα».

Στην πολύ καλή συνεργασία με τη Νομαρχία αναφέρθηκε και ο διοικητής του ΟΑΕδ Γιώργος Βερναρδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά το Νομάρχη γι’ αυτό, τονίζοντας ότι «τα καλά νέα για τους νέους της Θεσσαλονίκης έρχονται πολύ σύντομα».

Τέλος, ο Νομάρχης χάρισε στην Υφυπουργό μία εικόνα της Παναγίας και το βιβλίο «Μακεδονισμός» της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης δώρισε στον διοικητή του ΟΑΕδ ένα ασημένιο πρόπλασμα του Λευκού Πύργου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!