Στήριξη Σαμαρά σε Τατούλη για τα έργα της Περ. Πελοποννήσου

Τη στήριξη του στο έργο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου έδωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Π. Τατούλη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, η οποία πραγματοποιήθηκε τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ολυμπία οδό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιείται 13 μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές  στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα με δεδομένο ότι η ΝΔ δεν είχε στηρίξει τον Π. Τατούλη το 201ο, ενώ και οι σχέσεις των δύο πελοποννήσιων πολιτικών δεν υπήρξαν στο παρελθόν και οι καλύτερες,  εξετάστηκε η πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως έγινε γνωστο, στην συνάντηση δόθηκε εμφαση στους οδικούς άξονες, τις λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οικονομίας, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, και η αξιοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καινοτομικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΑΤΟΥΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!