Συνάντηση Ρένας Δούρου με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
10
Αύγουστος
Back

Συνάντηση Ρένας Δούρου με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επισκέφτηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, όπου η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την ενθρόνιση του.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η από κοινού, άμεση συντήρηση και ανακατασκευή δύο γηροκομείων (Καλός Σαμαρείτης στη Νέα Φιλαδέλφεια και Παναγία Ελεούσα στη Νέα Ιωνία) και τριών παιδικών σταθμών (Παναγία η Βρεφοκρατούσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Καλογρέζα καθώς και το Εκκλησιαστικό Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο) που λειτουργεί η Μητρόπολη εντός της χωρικής αρμοδιότητας της.

Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης υπήρξε κοινή αντίληψη, τόσο στην ανάγκη ενίσχυσης υπαρχουσών δομών αλληλεγγύης, όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, όσο και στη δημιουργία νέων δομών που είναι αναγκαίοι, όπως ένας ξενώνας αστέγων.

Συζητήθηκαν επίσης οι αιρεσιμότητες που θέτει το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020 (ΠΕΠ) καθώς και ο τρόπος με τον οποίο Περιφέρεια και Μητροπόλεις μπορούν να αξιοποιήσουν τους πόρους αυτούς, για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!