Συνάντηση Παπατόλια – Ντελεδήμου

To νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια, επισκέφτηκε , η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Νεολαίας, Πετρούλα Ντελεδήμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Μαγνησίας, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ και οι δύο πλευρές ανέδειξαν τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων στις ευρωεκλογές και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Όπως τόνισε η κ. Ντελεδήμου, μέσω των ευρωεκλογών δίνεται η μεγάλη ευκαιρία σε όλους να αλλάξουμε πραγματικά την Ευρώπη και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η συντηρητική πλειοψηφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των κ.κ. Μπαρόζο, Καραμανλή και Μπερλουσκόνι, έχει οδηγήσει στην κρίση, η οποία κατά κύριο λόγο έπληξε τους νέους και τις γυναίκες. Στη συνέχεια, σημείωσε την ανάγκη συγκεκριμένης διεξόδου από αυτή την κρίση, την οποία, όπως είπε, μπορούν να την προσφέρουν με υπευθυνότητα οι σοσιαλιστές.

«Ως πολίτες της Μαγνησίας έχουμε ένα λόγο παραπάνω να συμμετέχουμε ενεργά στις ευρωεκλογές και γενικότερα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αφού, με τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων το 2013, ο νομός θα βρεθεί στο επίκεντρο της Ευρώπης. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να έχουμε αξιοποιήσει όλες τις προσφερόμενες ευκαιρίες και όλες τις δυνατότητες ανάδειξης του τόπου μας, να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για τους νέους, για την περιοχή και για την περιφερειακή ανάπτυξη. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η διέξοδος από την οικονομική κρίση θα ξεκινήσει και από τη Μαγνησία και ότι στις 7 Ιουνίου θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αλλαγή, για την αισιοδοξία και την προοπτική», δήλωσε.

Ο νομάρχης ανέφερε ότι η συμμετοχή της «δικής μας» Πετρούλας στο ευρωψηφοδέλτιο τιμά ιδιαίτερα τη Μαγνησία. Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή αυτή έχει ένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και συμβολισμό στο βαθμό που εκπέμπει μηνύματα ενθάρρυνσης κινητοποίησης και προτροπής στη νέα γενιά, ώστε να συμμετέχει ενεργά στις ευρωεκλογές και να δώσει δυναμικά το «παρών» στην εκλογική διαδικασία.

«δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σήμερα το 75% των αποφάσεων που αφορούν στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα δικαιώματα των νέων στην εκπαίδευση λαμβάνονται πλέον στην ΕΕ», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας και συμπλήρωσε: «κανείς νέος δε δικαιούται να στέκει αδιάφορος, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαμορφώνουν όρους και προϋποθέσεις για προοδευτικές πολιτικές που θα ξαναφέρουν τη νεολαία στο προσκήνιο. Η Πετρούλα Ντελεδήμου ανήκει σε εκείνη τη γενιά πολιτικών που μπορεί να κάνει πράξη το σύνθημα «όλα για τους νέους».

Τέλος, ο νομάρχης σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής μας, να δώσουμε ώθηση στην «πράσινη» διάστασή τους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση